AB “Mažeikių nafta“ baigė du naujus investicinius projektus

 

AB „Mažeikių nafta“ naftos produktų perdirbimo gamykloje pradėjo veikti naujas vandenilio gamybos įrenginys. Jame gaminamas vandenilis, kuris reikalingas mažasierio kuro gamybai, o jo pajėgumai užtikrins pakankamus vandenilio kiekius modernizuotiems degalų nusierinimo įrenginiams.

 

Pagal ES standartus nuo 2009 m. pradžios degaluose, kurie yra  parduodami ES šalyse, sieros junginių kiekis gali sudaryti ne daugiau kaip 10 ppm (10 mg/kg). Griežtėjantys reikalavimai dėl sieros junginių kiekio degaluose didina vandenilio, naudojamo degalų nusierinimo procese, poreikį. Todėl atsirado būtinybė Bendrovei pastatyti naują, šiuolaikišką ir modernų įrenginį, kurio pajėgumai dvigubai didesni nei iki šiol naudoto įrenginio.

Senasis  vandenilio gamybos įrenginys bus sustabdytas. Ar jis bus modernizuojamas ir kada tai įvyks, lems tolimesni naftos produktų perdirbimo gamyklos plėtros planai.Bendra vandenilio gamybos įrenginio vertė – apie 250 mln. litų.

Kartu su vandenilio gamybos įrenginio paleidimu baigta antrojo dyzelino hidrovalymo įrenginio modernizacija padidins mažasierio dyzelinio kuro gamybos pajėgumus.  Pirmojo dyzelino hidrovalymo įrenginio modernizacija buvo atlikta praėjusių metų rudenį.
endra dyzelino hidrovalymo įrenginio modernizacijos vertė apie 100 mln. Litų.

 

www.infomazeikiai.lt informacija.