Prapuolė į skolas įklimpęs garsus verslininkas

 Balsas.lt

Lietuvoje ieškoma dingusio Rimvydo Aniulio, praeityje garsaus viešbutininkų verslo atstovo. Anksčiau R. Aniulis buvo Lietuvos turizmo asociacijos viceprezidentas, viešbučius valdančios bendrovės „Liturimex“ steigėjas. Buvę verslininko bičiuliai ir partneriai savaitraščiui „Balsas.lt savaitė“ tvirtino, kad vyras smarkiai įsiskolino, o bijodamas prisiimti atsakomybę greičiausiai gali būti pabėgęs į JAV.


Neapsikentę kadaise garbingu verslininku laikyto R. Aniulio nešvarių žaidimų, nebetylėti ryžosi kelių sostinės viešbučių atstovai. Jie piktinasi, kaip įtariama, tyčinį bankrotą patyrusios bendrovės „Liturimex“ vieno iš akcininkų įžūliais veiksmais. Teigiama, kad už tokius nešvarius darbus R. Aniulis gali atsidurti teisiamųjų suole.

Veikė kaip gatvės sukčius
Buvę R. Aniulio bičiuliai pasakojo, kad neseniai jis veikė tik primityviausiems sukčiams būdingais metodais. Didžiausiuose viešbučiuose visoje šalyje per tarpininkus ir kolegas verslininkas pastaraisiais metais neva surengė nemažai konferencijų verslo bendrovėms ir apgyvendino jų svečius. Taip pat organizavo jiems prašmatnias puotas. Neretai iš užsakovų ir rengėjų susirinkdavo apvalias pinigų sumas, kažkur paslapčia pradingdavo ir galiausiai už paslaugas viešbučiams palikdavo neapmokėtas sąskaitas.

„Balsas.lt savaitei“ su R. Aniuliu susisiekti nepavyko. Net artimiausi bičiuliai nežino, kur šiuo metu yra sukčiumi tarp viešbutininkų vadinamas vyras.

Generalinės konsulės sutuoktinis
Druskininkuose R. Aniulio iniciatyva prieš keletą metų buvo pastatytas prašmatnus viešbutis „Regina“, tačiau šiuo metu jo veikla pristabdyta. „Šiuo metu nebedirbame dėl techninių kliūčių, bet veiklą atnaujinsime gegužės 1 dieną“, − telefonu teigė viešbučio „Regina“ administratorė.

Buvę R. Aniulio verslo partneriai „Balsas.lt savaitei“ teigė, kad kurorto svečių pamėgto viešbučio veikla buvo sustabdyta dėl milžiniškų įsiskolinimų ne tik viešbučiams bei privatiems asmenims, bet ir bankams.

„Reginos“ darbuotojai negalėjo paaiškinti, kaip galima būtų susisiekti su R. Aniuliu. „Jis šiuo metu išvykęs į užsienį. Tačiau negaliu pasakyti, kur. Žinau, kad greitu metu jo nebus“, − telefonu tepasakė „Reginos“ administratore prisistačiusi mergina.
Gali būti, kad R. Aniulis šiuo metu gyvena JAV, Čikagoje. Šiame mieste nuo pernai rugpjūčio Lietuvos generalinės konsulės pareigas eina jo sutuoktinė Skaistė Aniulienė.

Pastaraisiais metais moteris dirbo Užsienio reikalų ministerijos Personalo skyriaus vedėja, šios ministerijos Europos šalių departamento patarėja, o kiek anksčiau – 2002–2004 metais – Lietuvos ambasados Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystėje ministre patarėja.

 

 

www.balsas.lt