Gegužės 5 d. Mažeikių vaikučius džiugins „KELIAUJANTI VAIKIŠKŲ KNYGŲ MUGĖ“

 

„Keliaujanti vaikiškų knygų mugė“ jau pradėjo savo kelionę po Lietuvą, kurios metu aplankys įvairių Lietuvos regionų bibliotekas. Renginių ciklas skirtas supažindinti vaikus su knygomis bei jų autoriais. UAB „Mūsų knyga“ organizuojamos mugės tikslas suteikti skaitytojams galimybę įsigyti pigesnių knygų bei pabendrauti su savo mėgstamais rašytojais, užduoti jiems dominančius klausimus.

 

 

„Keliaujanti vaikiškų knygų mugė“ pradėjo savo kelionę balandžio 2-ą dieną Pakruojo bibliotekoje surengtu susitikimu su rašytoju Romu Sadausku. Renginio metu vaikai klausėsi aktorės Marcelės Zikaraitės dainų, bendravo su rašytoju, uždavė daugybę įvairiausių klausimų. Buvo surengta viktorina, kurios metu tie, kurie įdėmiai klausėsi, laimėjo Romo Sadausko parašytas knygeles „Šarangė varangė“ bei „Karaliai ir mašalai“.

 

Renginių ciklas vyks visą balandį, gegužę ir birželį ir aplankys daugiau nei 20 įvairių Lietuvos miestų ir miestelių, supažindindamas jaunuosius skaitytojus, jų mokytojus ir tėvelius su Ula Šimulynaite, Romu Sadausku, Vytautu V. Landsbergiu, Juozu Nekrošiumi, Rūta Lukšiene, Dalia Milukaite-Buragiene ir daugeliu kitų rašytojų.

Knygų leidybos ir didmeninės prekybos įmonės „Mūsų knyga“ iniaciatyva organizuojamas renginių ciklas „Keliaujanti vaikiškų knygų mugė“, jau ne pirmas įmonės istorijoje, skatinantis vaikus pamilti knygas ir skatymą. 2007-2008 m. gyvavęs ir daugybę Lietuvos vaikučių Alytaus, Kauno, Jonavos, Ukmergės, Panevėžio, Šiaulių ir Klaipėdos miestuose ir rajonuose aplankęs skaitančių ir kūrybingų vaikų klubas „Tarp eilučių“ supažindino jaunuosius skaitytojus su tokiais personažais kaip kiaušinienės pavidalo Tekšt Plekšt, taškuotas krokodilas Čiumpa ir pūkuota rožinė žirafytė Bėga, surengė renginių ciklą „Skaitau – kuriu stebuklą“, kurių metu vaikai buvo pažindinami su geriausiomis vaikiškomis knygelėmis, patys kūrė, piešė, rašė savo knygeles.

Lauksime visų – didelių ir mažų knygų mėgėjų Jūsų miesto ar miestelio „Keliaujančioje vaikiškų knygų mugėje“!

Renginiai vyks miestų ir rajonų viešosiose bibliotekose:
Balandžio 6 d. Klaipėdoje,
Balandžio 21 d. Rudaminoje,
Balandžio 23 d. Palangoje,
Balandžio 24 d. Molėtuose,
Balandžio 28 d. Panevėžyje,
Balandžio 29 d. Plungėje,
Balandžio 30 d. Kuršėnuose,
Gegužės 5 d. Mažeikiuose,
Gegužės 6 d. Gargžduose,
Gegužės 7 d. Skuode,
Gegužės 8 d. Kupiškyje.
Gegužės 11 d. Kauno r.,
Gegužės 13 d. Telšiuose,
Gegužės 14 d. N. Akmenėje,
Gegužės 15 d. Šalčininkuose,
Gegužės 21 d. Druskininkuose,
Gegužės 23 d. Varėnoje,
Gegužės 29 d. Zarasuose,
Birželio 1 d. Joniškyje,
Birželio 9 d. Kretingoje
+ …

Daugiau informacijos apie renginį sužinosite apsilankę savo miesto bibliotekoje.