Top 10: didieji suvedžiotojai

Alfa.lt

Viliojimo meno apraiškų galima rasti net ankstyviausiuose mituose, rašo independent.co.uk, tereikia pažvelgti į Dzeuso pavyzdį, kuris dėl kelių akimirkų kūniško malonumo ryžosi virsti gulbe. Tačiau toks suvedžiojimo meistriškumas pradėtas „vertinti“ kiek vėliau — tikriausiai viduramžiuose, kai riteriai privalėjo savo skaisčias aukas užburti poezija, paslaugomis ir laimėtomis dvikovomis.


Viliojimui reikia daugiau nei gražios išvaizdos ir pasitikėjimo savimi. Tai yra sudėtingas ritualas, kurio metu būtina išlaikyti pusiausvyrą tarp agresyvumo ir romantiško švelnumo — tokį balansavimą ant įtempto lyno pakartotinai įveikia tik keli išrinktieji.

Taigi, kokia yra tikro suvedžiotojo paslaptis? Deja, tokios tikriausiai nėra, tačiau iš šio dešimtuko tikrai yra ko pasimokyti:

1. Casanova

Giacomo Casanova buvo suvedžiotojų karalius, kurio vardu praminti visi šios „rūšies“ atstovai. Iš Venecijos kilęs nuotykių ieškotojas turėjo rimtą viliojimo įrankių arsenalą: aštrų liežuvį, žavesį, išsilavinimą, gebėjimą atrasti emociškai nestabilias moteris ir nenugalimą polinkį į hedonizmą. Jo metodas? Atrasti į bėdą pakliuvusią panelę; rodyti jai dėmesį; išvelti ją iš bėdų; dovanoti smulkius niekučius ir gundyti gražiais žodžiais; nusivesti ją į miegamąjį ir, atlikus reikalus, surasti jai kitą jaunikį ir pabėgti.

2. Jekaterina Didžioji

Visi despotai turi atrasti būdą atsipalaiduoti nuo streso, o rusų imperatorė tikrai atrado savąjį. Savo meilužiams ji dažniausiai suteikdavo galimybę užimti svarbias pareigas, o patenkinusi savo poreikius, išvarydavo juos į pensiją. Jos metodas? Jekaterina tokio faktiškai neturėjo, kadangi ji priversdavo buvusį meilužį už ją suvilioti būsimuosius. Kai kurie net klaidingai teigia, kad vyrai niekada taip ir nepatenkino seksualinių Jekaterinos poreikių ir ši pradėjo bendrauti su arkliais.

3. Kleopatra

Kleopatra meistriškai suviliojo Julijų Cezarį ir Marką Antonijų, tuo pačiu įtvirtindama savo politinę jėgą. Jos metodas? Žaisminga, šmaikšti ir mėgstanti koketuoti Kleopatra žinojo, kad įtikinusi vyrus, jog ji yra dieviška būtybė, ji galės suvaldyti jų širdis ir protus. Ji tai padarė apgaubdama romėnų generolus visiška prabanga: maudydamasi su jais pieno voniose ir acte tirpindama perlus.

4. Lordas Byronas

Susimąstęs poetas ir karys, Byronas buvo romantiško herojaus įsikūnijimas, o moterys tokiai kombinacijai visai negalėdavo atsispirti. Ledi Caroline Lamb, viena iš daugelio jo meilužių apibūdino jį taip: „pašėlęs, blogas ir pavojingas“. Byrono metodas? Aistra, aistra ir dar kartą aistra.

5. Errolas Flynnas

Australų kilmės Holivudo aktoriaus įvaizdis buvo neatsiejamas nuo girtuokliavimo, muštynių ir moterų gundymo. Tačiau 1942 metais toks gyvenimo būdas galiausiai pridarė jam bėdų: dvi nepilnametės choro dainininkės apkaltino jį išprievartavimu. Teisme jis buvo išteisintas, ir nepaisant visko, jo reputacija smarkiai nenukentėjo. Jo metodas? Jei posakis „in like Flynn“ („įlindo greitai kaip Flynnas“) bent kiek teisingas, Errolo strategija nebuvo itin subtili.

6. Wiltas Chamberlainas

Jei pats suviliotųjų kiekis yra pakankamas meistriškumo rodiklis, geresnio nei krepšininko Wilto Chamberlaino tikrai nerasite. Įspūdingo aukščio (216 cm) vyras tvirtino permiegojęs su 20 tūkstančių moterų. Jei tai tiesa, Wiltas nuo 16 metų iki pat mirties turėjo kas savaitę permiegoti su aštuoniomis skirtingomis merginomis. Jo metodas? Jis buvo savimi pasitikintis, pagarbus ir uždirbo NBA žvaigždės algą. „Manau, kad Wiltas kabino viską, kas tik juda, bet jis niekada nebuvo blogas ar nemandagus“, — pasakojo švedų sportininkė Annette Tanander.

7. Russellas Brandas

Bohemiškas komikas ir laidų vedėjas pats prisipažįsta, jog yra erotomanas — jis netgi gydėsi nuo priklausomybės nuo sekso. Savo autobiografijoje, Brandas pasakojo: „Vienu metu turėjau dešimties moterų haremą. Aš jas vieną po kitos išbandydavau ir dar likdavo laiko netikėtiems vienos nakties nuotykiams“. Jo metodas? Pribloškiantis žavesys ir gebėjimas užburti žodžiais. Ekscentriškoji žvaigždė taip pat prisipažįsta, kad moteris traukia jo androgeniška asmenybė. „Nepaisant išvaizdos, aš esu heteroseksualus vyras. Bet dėl to, kad gražiai rengiuosi, žmonės mąsto: „Jis turbūt gėjus“. Tik pažiūrėkite į jo plaukų kirpimą — jis tikrai gėjus. Tik pažiūrėkite, koks jis jautrus ir pažeidžiamas — jis turi būti gėjus. Todėl moterys su manimi jaučiasi saugiai. Jos manimi pasitiki. Tada pokšt! Ji nėščia! Pokšt! Kita nėščia! Pokšt! Dar kita nėščia! Ir taip gimsta visa karta“, — aiškino jis.

8. Alanas Clarke’as

Britų parlamentaras Alanas Clarke’as buvo visiškai konservatyvus snobas, tačiau tuo pačiu ir labai didelis ištvirkėlis. Putlaus veido vyrukas tiksliai žinojo, ko jis nori: „Merginos turi būti sultingos — tai reikštų, kad joms negali būti daugiau negu 25 metai“. Labiausiai žinomas jo romanas buvo intriguojanti afera su teisėjo žmona ir dvejomis jo dukromis. Clarke’o metodas? Nenuilstantis berniukiškas entuziazmas. Savo dienoraštyje jis rašė: „Apkūni moteriškė įžengė į mano skyrių. Ji nedėvėjo liemenuko ir jos smagūs gaubliai labai akivaizdžiai šokinėjo… aš išsišiepiau — negalėjau susivaldyti“.

9. Jackas Nicholsonas

Kai kuriems žmonėms meilės aktas yra jų gyvybės eliksyras, o Jackas Nicholsonas — vienas iš jų. „Fizinis ir seksualinis aktyvumas yra viena iš priežasčių, dėl kurių esu toks gyvybingas“, — tvirtino jis. Šį faktą patvirtina gausi aktoriaus šeima: šeši vaikai nuo penkių skirtingų moterų. Kim Basinger pavadino jį labiausiai sekso apsėstu jos pažįstamu. Jo metodas? Tas pavojingas akių žvilgesys, šypsena ir žavesys. Buvusi jo sugulovė atskleidė, jog Jackas net valgydavo riešutų sviesto sumuštinius lovoje, kad besimylėdamas nepavargtų.

10. Johnas Wilkesas

Johnas Wilkesas buvo britų parlamentaras ir žurnalistas, kuris mėgo kurti pornografinę poeziją. Jis buvo apibūdinamas kaip pats negražiausias vyras visoje Anglijoje, tačiau jo žavesys kompensavo už bet kokius išvaizdos trūkumus. Jo pažįstamas grafas kadaise radikaliajam aktyvistui pasakė: „Nežinau, nuo ko jūs mirsite: nuo kartuvių ar sifilio“, į ką legendinis Wilkesas atsakė: „Viskas priklauso nuo to, ar į savo glėbį priimsiu jūsų principus, ar jūsų žmoną“.