Sekmadienio receptas…

Silkė garstyčių ir baltojo vyno acto padaže

Jums reikės:
Apie 0, 5 kg sūdytų silkių arba silkių filė,

Padažui:
3 kietai virtų kiaušinių,
2 šaukštų paruoštų garstyčių ( geriausiai tiktų  Dižono garstyčios),
1 saldžiojo svogūno, (tiks ir paprastas),
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
4 šaukštų baltojo vyno acto,
maltų juodųjų pipirų, druskos,
žalių petražolių arba žalių svogūnų laiškų.

Paruošimas:
Silkes nulupti, išimti kaulus ir, jeigu sūrios, 10-12 val.mirkyti piene arba vandenyje. Išmirkytas silkes nuplauti, nusausinti ir  pašlakstyti aliejumi.

Padažui į dubenėlį sudėti kiaušinių trynius, Dižono garstyčias ir sutrinti mediniu šaukštu. Tada suberti smulkiai sukapotą svogūną, supilti alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, įberti maltų pipirų, jeigu reikia,  pasūdyti ir viską išsukti iki purumo.

Paruoštas silkes supjaustyti gabaliukais, sudėti į silkinę, užpilti paruoštu padažu, apibarstyti smulkiai sukapotais arba sutarkuotais kiaušinių baltymais, susmulkintomis žaliomis petražolėmis arba sukapotais žalių svogūnų laiškais.

Paruoštą silkę apie 1 val. palaikyti šaldytuve, tada tiekti. SKANAUS…