Krepšinio sirgaliaus horoskopas

Šiandien mūsų krepšininkų laukia dar viena kova. O mūsų – keletas įtampos valandų sporto tribūnose, baruose, miestų aikštėse, prie lauko ekranų arba namuose, ant senos geros sofos. Kaip už saviškius serga skirtingi Zodiako ženklai?

Avinas. Tai – tikras sirgalių lyderis. Jis aktyviai palaiko komandą, turi tvirtą ir nepakeičiamą nuomonę ir apie K.Kemzūros (beje, taip pat gimusio po Avino ženklu) vadovavimo stilių, ir apie asmenines kiekvieno krepšininko savybes.

 

Jei jis pasakė, kad į aikštę reikia išleisti Mantą Kalnietį, o ne Šarūną Jasikevičių – tai ir kartos tai kaip mantrą tol, kol treneris pagaliau taip ir padarys. O jei laiku nesuskubs – žinoma, pats kaltas. Juk toks autoritetas anapus ekrano jam patarinėjo!

 

Jautis. Komfortą mėgstantis Jautis sirgs patogiai: arba VIP tribūnoje, arba pačiame geriausiame bare. Na, arba savo namuose, pasidėjęs šalia jaukų dubenį skanėstų (beje, saldumynų jam per rungtynes geriau nesiūlyti – labiau tiks vytintos dešrelės ar keptos traškios bulvytės). Tiesa, jis jau iš anksto turi savo nuomonę, kaip komanda žais, ir net jei jo prognozės neišsipildys – laikys tai keistu atsitiktinumu, o ne savo aiškiaregystės klaida.

 

Dvyniai. Jei jau sirgti – tai visu būriu. Ar lietūs, ar vėjai, ar kepinanti saulė – Dvyniai bus ten, kur smagiausia ir triukšmingiausia kompanija. Už savo komandą jie serga visa siela. Net Lietuvai pralaimint Ispanams dvidešimčia taškų jie vis dar tikėjo laiminga pabaiga – juk tokia įmanoma ne tik pasakose, bet ir krepšinyje, tiesa? Beje, pirmąją Dvynių ženklo dieną, gegužės 21, gimė ir Tomas Balaišis Sėkla, be kurio barzdos ir būgno sirgalių tribūnose mūsų krepšinis toks pat neįsivaizduojamas, kaip ir be kamuolio aikštėje.

 

Vėžys. Tai sirgalius, kurį retai kada pamatysi viešumoje. Vėliavėlės ant automobilio veidrodėlių ir langų, trispalviais dryžiais dažyti skruostai – ne, visa tai ne jam. Ir visai kas kita atsisėdus namuose prie televizoriaus, be triukšmingos kompanijos, stebėti varžybas, analizuoti komandų pasirinktą taktiką ir derinius, gėrėtis gražiais metimais – štai kur tikrasis sporto žavesys!

 

Liūtas. Na žinoma, jis – netituluotas Lietuvos rinktinės talismanas. Be jo atidaus žvilgsnio komanda tiesiog negalėtų laimėti. Vargu ar Liūtas skubės lažintis ir statyti už pergalę. Jis greičiau mįslinga šypsena parodys, kad jau ir taip žino, kuo pasibaigs rungtynės. Tad kam tada žiūrėti ir sirgti? Žinoma, vardan azarto! Ir tam, kad pamatytų kiti: Liūtas nuo gyvenimo neatsilieka.

 

Mergelė. Šie sirgaliai geriau nei kas kitas žino, kad sėkmę lemia ne tik triukšmingas palaikymas, bet ir atkaklus darbas. Todėl rungtynes jie stebi susikaupę, neregėdami nieko aplinkui. Gerai įsimena rungtynių eigą, būtinai pagirs savo favoritus ne tik už tai, kad gerai pataikė, bet ir už tai, kad meistriškai gynėsi ar atliko rezultatyvų perdavimą. Jų nedomina vien plika akimi matoma rungtynių azarto „grietinėlė“, šio ženklo atstovai mėgaujasi visais žaidimo aspektais.

 

Svarstyklės. O štai ir didieji fanų atributikos gerbėjai. Jie turi viską, pradedant trispalvėmis kojinėmis ir baigiant žaliu kaltūnu ant galvos. Kiekvienos rungtynės – tai visų pirma šventė, kuri tampa puikia proga pabendrauti ir pasilinksminti su draugais.

 

Skorpionas. Tik pamėginkit pralošti! Skorpionas pirmasis įgels savo kandžia ironija. Tačiau jei komanda laimės, santūrus Skorpiono ištartas „šaunuoliai“ bus svaresnis už keturaukščius ditirambus salės milžinams.

 

Šaulys. Kas su kuprine ant pečių ir miesto planu rankose keliaus net ir į pasaulio kraštą, jei tik ten žais mūsiškiai? Žinoma, Šaulys! O kas rezervuoja staliuką bare visai jūsų kompanijai? Taip pat Šaulys. Aistringas ir triukšmingas, jis nuoširdžiai palaiko savo komandą ir negaili pagyrų net tada, kai laimėti nepavyksta.

 

Ožiaragis. Jis galėtų prognozuoti rungtynių baigtį ne prasčiau nei krabas Lizdeika. Juk puikiai žino visą statistiką ir galbūt net yra apskaičiavęs laimėjimo tikimybę pagal sudėtingiausius algoritmus. Tačiau kažin ar pasidalins savo spėlionėmis – net ir racionalusis Ožiaragis puikiai supranta, kad Jos Didenybė Fortūna kartais mėgsta iškrėsti pokštų.

 

Vandenis. Jis serga už savus. Tačiau jei jau vadina save krepšinio sirgaliu – tai reiškia, kad domisi šiuo sportu tikrai giliau nei eilinis televizoriaus žiūrovas. Tai jis, o ne kas kitas, atidžiai stebi rungtynes net ir tada, jei mūsiškiai nelošia. Tai jis, o ne kas kitas nė nemirktelėjęs gali išvardyti stipriąsias ir silpnąsias mūsų priešininkų puses ne prasčiau už kvalifikuotą sporto komentatorių.

 

Žuvys. Įgimtas optimizmas neleis nė akimirkai suabejoti mylimos komandos sėkme. Bet tam, kad tikrai sektųsi, Žuvys būtinai imsis veikti ir savais metodais: į sporto areną nešis savo talismaną, užrašys savo norą lapelyje ir sudegins jį šventinta žvake, prisigalvos dar penkis-šešis sėkmės ritualus, kad tik tie tritaškiai geriau lįstų į krepšį. Kas žino – galbūt kokia nors magija padeda ir po šiuo ženklu gimusiam Šarūnui Jasikevičiui aikštėje daryti stebuklus?

 

Šaltinis: eli.lt

 

{parasas}