Akcijos „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ komanda atvyksta į Mažeikius

 

Vykdydama savo veiklą – tiekdama ir skirstydama elektros energiją – akcinė bendrovė „VST“ didelį dėmesį skiria informavimui apie galimus elektros pavojus. Jau trečius metus iš eilės vykdo akciją vaikams „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“, kurios metu organizuoja pamokas pradinukams, moko juos tinkamai elgtis su elektra.


Vasario – kovo mėnesiais vyko mokyklų registracija. Dalyvauti akcijoje užsiregistravo beveik 100 mokyklų iš įvairių Vakarų Lietuvos kampelių. Registruodamosi mokyklos turėjo atsakyti į klausimą, kodėl pamoka – paroda „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ turi aplankyti konkrečią mokyklą. Pagal  pateiktą mokyklų motyvaciją buvo atrinktos mokyklos į kurias akcijos komanda važiuos šiais metais. Akcijos pirmasis etapas prasidės balandžio viduryje.  

Šiais metais Mažeikiuose akcija aplankys „Vyturio“ pradinės mokyklos mokinukus.  

„Aplankyti visų Vakarų Lietuvos mokyklų negalime, todėl apsispręsti į kurias vykti mums padėjo mokytojų iniciatyva – motyvuotas atsakymas, kodėl akcija turėtų atvažiuoti į jų mokyklą.  Maloniai nustebino ypatingas pedagogų susidomėjimas ir noras dalyvauti projekte“ – sako projekto iniciatorė Rasa Kruopaitė – Lalienė, akcinės bendrovės „VST“ Marketingo ir viešųjų ryšių departamento vadovė.

 

Pedagogai teigiamai vertina akcinės bendrovės „VST“ iniciatyvą – informuoti ir mokyti vaikus apie galimus elektros pavojus ir būdus jų išvengti:
 „Džiaugiamės, jog energetikai inicijuoja didaktinio pobūdžio akciją mažiesiems ir moko juos saugiai elgtis su elektra. Ypač svarbu laiku vaikams suteikti reikiamų žinių, kad jie žinotų, kas galima, o kas ne. Laukiame akcijos „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ atvykstant į mūsų mokyklą,“ – sako Raseinių rajono Betygalos Maironio vidurinės mokyklos direktorės pavaduotoja ugdymui Nijolė Lukoševičienė.

Šiais metais akcija vyks dviem etapais. Vienas jų bus įgyvendinamas balandžio, kitas – spalio mėnesį. Šiųmetės akcijos metu bus aplankyta apie 60 Vakarų Lietuvos mokyklų: balandžio mėnesį planuojama aplankyti apie 30 mokyklų, spalį – dar 30. Per metus aplankomos 2 kiekvieno rajono mokyklos. Jose bus surengtos pamokos – parodos, kuomet išradingai, suprantamai vaikams bus pasakojama apie elektros keliamą pavojų ir teikiamą naudą. Kad informacija geriau užsifiksuotų ir ilgiau išliktų  – elektros pavojai sugretinami su egzotiškų gyvūnų keliama grėsme, kuomet netinkamai su jais elgiamasi. Šia akcija siekiama, kad kuo daugiau vaikų žinotų apie elektros keliamus pavojus, mokėtų jų išvengti patys ir pamokytų draugus.

Nacionalinės elektros energetikos bendrovės „LEO LT“ antrinė įmonė „VST“ tiekia ir skirsto elektros energiją Vakarų Lietuvos teritorijoje. Bendrovė  aptarnauja beveik 700 tūkstančių klientų. „LEO LT“ valdo 98,2  proc. „VST“ akcijų.

 

www.infomazeikiai.lt ir AB VST informacija