Balandžio mėnesį Mažeikių rajone vyks švarinimosi akcijos

Antradienį, kovo 30 dieną, Mažeikių rajono savivaldybės salėje įvyko spaudos konferencija, kurioje buvo aptartos balandžio mėnesį Mažeikių rajone vyksiančios švarinimosi akcijos. Spaudos konferencijoje dalyvavo meras V. Džiugelis, Mažeikių verslininkų Asociacijos prezidentas K. Bartkevičius, seniūno pavaduotojas, V. Kėviša, komunalinio ūkio direktorius A. Noreika, Mažeikių rajone vyksiančios švarinimosi akcijos koordinatorius K. Kryžius ir švarinimo akcijos „Darom 2010“ koordinatorius A. Daukantas.

Meras pasidžiaugė, kad mažeikiškiai entuziastingai prisijungė prie švarinimosi akcijų ir priminė, kad miesto tvarka bei švara turi būti kiekvieno gyventojo rūpestis ir pareiga. Taip pat meras pranešė, kad nuo balandžio 6 d. iki balandžio 23 d. oficialiai yra skelbiamas švaros mėnesiu, kurio laikotarpyje visi gyventojai yra kviečiami ir raginami susitvarkyti savo kiemų teritoriją ir kiek įmanoma pagražinti jų aplinką.

 

„Kad mūsų miestas būtų gražus ir tvarkingas, visi gyventojai turi vieningai tuo rūpintis,“ – įsitikinęs V. Džiugelis.

 

Komunalinio ūkio direktorius A. Noreika pranešė, kad nuo balandžio 6d. iki 9 d. yra organizuojamas nemokamas stambiagabaričių ir pavojingų atliekų surinkimas visame mieste. Gyventojai tik turi pasirūpinti, kad šios atliekos būtų tvarkingai sudėtos prie gyvenamųjų namų ar gatvių iki aštuntos valandos ryto.

 

Kaimų gyventojai taip pat turės galimybę nemokamai atsikratyti stambiagabaritėmis ir pavojingomis atliekomis (šiferiu, padangomis ir pan.) balandžio mėnesį nustatytu išvežimo grafiku

 

Kaip informavo Mažeikių rajone vyksiančios švarinimosi akcijos koordinatorius K. Kryžius, į visuomeninę Lietuvos švarinimo akciją „Darom 2009“ įsitraukė daugiau nei 50.000 dalyvių. Nėra tiksliai žinoma kiek žmonių Mažeikių rajone įsitraukė į šią akciją, tačiau pernai visame rajone buvo surinkta 250 tonų šiukšlių.

 

K. Kryžius paragino visus susiorganizavusius gyventojus, kurie nusprendė prisijungti prie akcijos „Darom 2010“ registruotis adresu: miestas@mazeikiai.lt arba skambinti telefonu – 8(443) 25191, nes tik tokiu atveju bus žinoma, kur yra sukrautos surinktos šiukšlės, kad būtų galima jas išvežti.

 

„Pernai daugeliui gyventojų prisijungus prie šios akcijos nebuvo žinoma kur ir kiek yra surinktų ir į krūvą sukrautų šiukšlių. Norint šiemet išvengti tokių nesusipratimų, gyventojai turėtų perspėti savo seniūnus kur ketinama rinkti šiukšles, kad pastarieji galėtų nurodyti šiukšlių vežėjams vietoves iš kurių reikia jas išvežti.“ – kalbėjo K. Kryžius.

 

Šiemet visuomeninė Lietuvos švarinimo akcija „Darom 2010“ rengiama balandžio 17 d. visuose 60 Lietuvos rajonuose, Mažeikiuose taip pat. Mieste yra numatytos 17 teritorijų, kurios tądien turėtų būti išvalytos. Gyventojai yra raginami į talką atsinešti ne tik gerą ir darbingą nuotaiką, bet taip pat ir šiukšlių maišų bei pirštinių. Akcijai „Darom“ netekus pagrindinio rėmėjo, kuri pernai visus dalyvius aprūpino reikalingomis priemonėmis, Mažeikių savivaldybė skyrė daugiau nei 6 tūkst. maišų, iš kurių 3 tūkst, turėtų būti paskirti mokykloms.

 

Juokaudami spaudos konferencijos dalyviai šiemetinės akcijos pagrindinį šūkį įvardijo štai taip: „Maišus ir pirštines atsinešk pats, bet nepamiršk ir draugui!“

Įmonės ir organizacijos yra kviečiamos savo teritoriją apsikuopti ir susitvarkyti balandžio 16 dieną, kad sekančią dieną galėtų prisijungti prie visuomeninės švarinimosi akcijos.

 

{parasas}