Moters liemuo priklauso nuo jos charakterio

Аmerikiečių antropologė, profesorė Elizabeth Cashdan, išanalizavusi moters figūros tipus keliose Vakarų ir Rytų šalyse priėjo prie išvados, kad stipraus charakterio moterys  retai būna gražios figūros, užtat trykštančios sveikata rašoma „The Daily Telegraph“.
Remiantis tyrimo rezultatais, savarankiškoms, nepriklausomoms ir stiprioms moterims būdinga cilindro formos figūra. O tai reiškia, kad aukštas androgenų lygis jų kraujyje.

Tačiau tai skatina didesnį riebalų susikaupimą liemens srityje. Užtat moterys tampa stiprios, ištvermingos ir atsparios stresams.

Remiantis medicinos tyrimais, ne itin seksualių išlinkimų savininkės retai būna nevaisingos ir serga chroniškomis ligomis. Per tyrimą taip pat paaiškėjo, kad vyrai, rinkdamiesi partnerę, teikia pirmenybę tai moteriai, kurios liemens apimtis, lyginant su klubų apimtimis, skirtumas sudaro vidutiniškai 0,7 cm ar dar mažiau.

O štai plono liemens moterys – priklausomos nuo vyrų. Žvelgiant iš evoliucinės biologijos pusės, tai – lengvai paaiškinama. Mat partnerės tvirta sveikata ir sugebėjimas susilaukti vaikų padeda vyrams perduoti savo genus palikuonims.

Antropologės manymu, keičiasi situacija visuomenėje, keičiasi ir vyrų skoniai. Pavyzdžiui, Graikijoje, Portugalijoje ir Japonijoje, kur moterys ekonomine prasme dažnai priklausomos nuo vyrų, jie dažniau renkasi plono liemens moteris nei D.Britanijos ir Danijos gyventojai, kur iš esmės vyrai ir moterys yra lygiateisiai. Be to, kai kuriose nevakarietiškose bendruomenėse, kur nuolat trūksta maisto ir visi šeimos nariai turi aktyviai jo ieškoti, vyrai teikia pirmenybę didesnės apimties liemens ir klubų moterims.

Mokslininkė taip pat įsitikinusi, kad moters liemens-klubų apimtys – labai svarbus signalas vyrams, tačiau jų reakcija priklauso nuo to, ar jie nori, kad moteris būtų stipri, ištverminga ir ekonomiškai nepriklausoma.

 

{alfa2}