Atnaujinta Lietuvos Respublikos Prezidento reprezentacinė svetainė internete ir sukurtas naujas Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos interneto tinklalapis

 
Informuojame, kad šiandien pradėjo veikti atnaujinta Lietuvos Respublikos Prezidento interneto svetainė, kuri bus pasiekiama adresais: www.prezidentas.lt, www.president.lt, www.lrp.lt ir naujas Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos interneto tinklalapis www.lrpk.lt. Kuriant ir atnaujinant interneto puslapius buvo atsižvelgta į Vyriausybės nutarimą „Dėl bendrųjų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms aprašo patvirtinimo”. Tinklalapių turinio valdymui ir administravimui įdiegta saugesnė turinio valdymo sistema, kuri pakeitė naudotą nuo Lietuvos Respublikos Prezidento interneto tinklalapio starto – 1999 m. vasario 15 dienos.

Atnaujinant reprezentacinę Lietuvos Respublikos Prezidento svetainę internete buvo patobulintas dizainas, jis pritaikytas neįgaliesiems, numatytos naujos naujienų užsisakymo funkcijos RSS formatu. Tinklapyje yra pateikiamos istorinės žinios apie Prezidento instituciją, informacija apie pareigas einantį Respublikos Prezidentą ir jo veiklą (pranešimai spaudai, kalbos, foto galerija ir kt.), pristatomi valstybės vadovo reprezentaciniai rūmai.

 

Siekiant informatyvumo, atvirumo bei glaudesnio Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos bendradarbiavimo su visuomene, yra sukurtas atskiras interneto tinklalapis www.lrpk.lt. Tinklalapyje bus skelbiamos naujienos apie Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos veiklą, informacija apie vykdomas teisėjų atrankas, publikuojamos žinios apie Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos vykdomus konkursus, viešuosius pirkimus, Priimamojo veiklą ir asmenų aptarnavimą.

 

Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose su ekskursijų grupėmis pageidaujantys apsilankyti piliečiai www.lrpk.lt interneto tinklalapyje ras reikalingą informaciją apie ekskursijų organizavimo tvarką, nuorodas, kur kreiptis dėl ekskursijų ir galės patogiau planuoti savo vizitą matydami kurią dieną ir kurie ekskursijų laikai jau yra rezervuoti.

 

Ateityje taip pat yra numatoma sukurti interneto svetainės sritį vaikams ir jaunuoliams, kurioje šio amžiaus asmenims priimtinu būdu bus pateikiamos žinios apie Lietuvos Respublikos Prezidento instituciją bei jos veiklą. Artimiausiu metu taip pat bus baigta kurti ir kadenciją baigusio Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko puslapis internete.

 

Interneto tinklalapių kūrimo ir atnaujinimo paslaugų viešasis pirkimas buvo organizuotas 2008 m. rugpjūčio mėnesį. Pirkimą laimėjo VĮ „Infostruktūra”. Lietuvos Respublikos Prezidento reprezentacinės svetainės internete atnaujinimas ir naujos administravimo sistemos sukūrimas kainavo 18,9 tūkst. Lt. Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos interneto tinklapio ir administravimo sistemos sukūrimas – 24,7 tūkst. Lt.

 

www.infomazeikiai.lt ir Prezidento spaudos tarnyba informacija.