Saugaus eismo dieną – policijos renginiai visoje šalyje

Balandžio 6-oji – Saugaus eismo diena Lietuvoje, į atmintinų dienų sąrašą įtraukta 2006 metais.

Policijos pareigūnai, minėdami šią dieną ir siekdami dar kartą visuomenei priminti apie eismo saugumą, pagarbą vienas kitam kelyje, Kelių eismo taisyklių laikymosi būtinybę, kiekvieno eismo dalyvio atsakomybę už savo elgesį kelyje, š. m. balandžio 4-13 d. šalyje organizuoja prevencines priemones, skirtas:

Balandžio 4 d. – dviračių vairuotojų, vadeliotojų daromiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti ir jų prevencijai.

 

Balandžio 5-6 d. – vairuotojų ir keleivių saugos diržų, vaikams skirtų specialių sėdynių naudojimo kontrolei užtikrinti. Balandžio 6-ąją, iš ryto ir pavakarę, policijos pareigūnai dirbs prie bendrojo lavinimo ir neformaliojo švietimo mokyklų ir tikrins, ar suaugusieji tinkamai veža vaikus automobiliuose.

 

Balandžio 7-8 d. – pėsčiųjų elgesiui kelyje kontroliuoti (važiuojamosios kelio dalies perėjimas arba ėjimas ja ten, kur draudžiama, nepaklusimas eismo reguliavimo signalams, neapšviestame kelyje tamsiuoju paros metu atšvaito ar kito šviesą atspindinčio elemento nenaudojimas).

 

Balandžio 9-10 d. – transporto priemonių vairuotojų blaivumui, apsvaigimui nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų tikrinti.

 

Balandžio 11 d. – transporto priemonių šviesos prietaisų, įspėjamųjų signalų rodymo ir mobiliojo ryšio priemonių naudojimosi vairuojant tvarkos laikymosi kontrolei užtikrinti.

 

Balandžio 12-13 d. – reikalavimų, keliamų transporto priemonėms, kontrolei užtikrinti (transporto priemonių, neįregistruotų, be valstybinės techninės apžiūros, su neleistinai tamsintais stiklais, neturint nustatyta tvarka išduoto leidimo, neapsidraudus transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, vairavimas).

 

Visi eismo dalyviai turėtume nepamiršti pagrindinės savo pareigos – eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu.

 

Įvairias šiai dienai paminėti skirtas priemones vykdys ir kitos šalies policijos įstaigos.

 

 

Lietuvos kelių policijos tarnybos informacija

 

{parasas}