Šiemet dar daugiau kaimiškose vietovėse gyvenančiųjų pajamas galės deklaruoti elektroniniu būdu

2009 m. vasario 23 d., Telšiai. Telšių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Telšių AVMI), populiarindama elektroninį deklaravimą kaimiškose vietovėse bei didindama gyventojų kompiuterinį raštingumą, tęsia bendradarbiavimą su apskrityje veikiančiais Viešaisiais interneto prieigos taškais (toliau – VIP taškai). Šiomis dienomis Telšių AVMI Telšių ir Plungės skyriuose vyko susitikimai – seminarai su VIP taškų steigėjais bei kuratoriais, seniūnijų darbuotojais – buhalteriais ir seniūnais. Pirmąjį susitikimą – seminarą sausio mėnesio pabaigoje organizavo Telšių AVMI Mažeikių skyrius. 

Telšių AVMI Mažeikių, Telšių ir Plungės skyrių inicijuotuose susitikimuose dalyvavo daugiau kaip 50 dirbančiųjų Mažeikių, Telšių ir Plungės rajonų VIP taškuose ir seniūnijose. Kalbėta apie šių metų bendradarbiavimo stiprinimą gyventojų pajamų mokesčio deklaravimo laikotarpiu, elektroninių paslaugų plėtojimą kaimiškose vietovėse. Aptartos dažniausiai praėjusiais metais gyventojų pajamų mokesčio deklaracijose ir prašymuose pastebėtos klaidos – neteisingai nurodomas mokestinis laikotarpis, netikslus paramos gavėjo kodas ir pan. Taip pat pristatyti pagrindiniai mokesčių įstatymų pakeitimai.
2008 metais Mažeikių, Telšių ir Plungės rajonų bei Rietavo savivaldybėje veikė 19 VIP taškų (Telšių rajone — aštuoni, Mažeikių rajone – trys, Plungės rajone – šeši ir Rietavo savivaldybėje – du Telšių rajone — aštuoni, Mažeikių rajone – trys, Plungės rajone – šeši ir Rietavo savivaldybėje – d((Telšių rajone — 8, Mažeikių rajone – 3, Plungės rajone – 6 ir Rietavo savivaldybėje – 2), šiemet jų yra gerokai daugiau – 55 (Telšių rajone — aštuoni, Mažeikių rajone – trys, Plungės rajone – šeši ir Rietavo savivaldybėje – du Telšių rajone — aštuoni, Mažeikių rajone – trys, Plungės rajone – šeši ir Rietavo savivaldybėje – d((Telšių rajone — 19, Mažeikių rajone – 16, Plungės rajone – 13 ir Rietavo savivaldybėje – 7). Praėjusiais metais gyventojų pajamų mokesčio deklaravimo laikotarpiu iš VIP taškų ir seniūnijų Telšių AVMI gavo daugiau kaip 1000 gyventojų pajamų mokesčio deklaracijų ir apie 600 prašymų pervesti iki 2 proc. pajamų mokesčio sumos paramos gavėjams. Telšių AVMI viršininko Algimanto Laucevičiaus teigimu, vis daugiau gyventojų įvertina, kad deklaruoti pajamas elektroniniu būdu yra kur kas greičiau ir patogiau nei pildyti popierines deklaracijas, gyventojai taip pat greičiau susigrąžina gyventojų pajamų mokesčio permokas, o paramos gavėjus lėšos pasiekia anksčiau. ,,Tikimės, kad ir šiais metais padidėjus VIP taškų skaičiui iš kaimiškų vietovių sulauksime gerokai daugiau pateikiamų deklaracijų bei prašymų“, – sakė A. Laucevičius. Jo teigimu, šiemet taip pat bus skatinamas elektroninis deklaravimas – Telšių AVMI specialistai rengs seminarus VIP taškų kuratoriams, steigėjams, seniūnijų darbuotojams, kaip teisingai užpildyti ir pateikti deklaracijas elektroniniu būdu.