Sužinokite, kokia informacija apie Jus kaupiama „Sodros“ duomenų bazėje

 

Informacinės visuomenės plėtros komitetas kartu su Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba, Valstybine ligoninių kasa, Gyventojų registru ir kitomis viešojo administravimo institucijomis vykdo bendrą projektą „Elektroniniai valdžios vartai“. Šio projekto dalis – „Elektroninių valdžios vartų“ portalas – tai vieša, nemokama paslauga gyventojams.

 Šiuo metu „Elektroninių valdžios vartų“ portale galima rasti nemažai viešųjų paslaugų, įskaitant ir „Sodros“ teikiamas paslaugas. Prisijungęs prie šio portalo, asmuo gali sužinoti, kokie jo duomenys kaupiami „Sodros“ duomenų bazėje, kokiomis Valstybinio socialinio draudimo rūšimis jis draudžiamas ir kiek Valstybinio socialinio draudimo įmokų sumokėta, gauti visą informaciją apie savo draudiminius laikotarpius ir draudžiamąsias pajamas, pamatyti, kokio dydžio ligos, motinystės, motinystės (tėvystės) ar tėvystės pašalpos jam buvo priskaičiuotos.
 
Prie „Elektroninių valdžios vartų“ galima prisijungti keliais būdais – apsilankyti „Sodros“ interneto svetainėje http://www.sodra.lt/ ir spausti nuorodą „E-Valdžia“ arba tiesiogiai – interneto naršyklėje surinkti adresą https://paslaugos.evaldzia.lt/ .
 
Norėdamas pasinaudoti „Elektroninės valdžios vartų“ portalo teikiamomis paslaugomis, asmuo turi būti internetinės bankininkystės sistemos vartotojas arba turėti II ar III klasės asmeninį skaitmeninį sertifikatą, išduotą kvalifikuoto elektroninio parašo paslaugų teikėjo. Pasirinkus vieną iš bankų, su kuriuo asmuo yra sudaręs elektroninės bankininkystės sistemos sutartį, jis nukreipiamas į banko sistemos vartotojo identifikavimo tinklalapį. Vartotojo identifikavimas vyksta įprasta tvarka – lyg asmuo norėtų prisijungti prie sistemos ir pasitikrinti sąskaitos likutį ar atlikti mokėjimus. Prie portalo prisijungiama, paspaudus registracijos mygtuką „Prisijungti prie „Elektroninės valdžios vartų“.
 
Galimybė per „Elektroninius valdžios vartus“ sužinoti „Sodros“ duomenų bazėje kaupiamą informaciją apie save kaip apdraustąjį asmenį, įskaitant išmokas, kurių galima tikėtis, išėjus į pensiją, gimus vaikui ar susirgus, taip pat duomenis, ar draudėjas už Jus sąžiningai moka Valstybinio socialinio draudimo įmokas, lengvai gauti kitą aktualią su Valstybinio socialinio draudimo klausimais susijusią informaciją – neabejotinai naudinga kiekvienam.

 

 

www.infomazeikiai.lt ir „Sodros“ informacija.