SAVIVALDYBĖS VADOVAI SUSITIKO SU AB „MAŽEIKIŲ NAFTA“ GENERALINIU DIREKTORIUMI

Kovo 25 d. Mažeikių rajono savivaldybės meras Vilhelmas Džiugelis, mero pavaduotojas Rimantas Norkus bei neetatiniai vicemerai Irena Macijauskienė, Vytautas Mažeikis, Viktoras Bugnevičius, Jonas Siminkevičius lankėsi AB „Mažeikių nafta“, kur susitiko su bendrovės generaliniu direktoriumi Marek Mroczkowski. Savivaldybės vadovų iniciatyva vykusio susitikimo tikslas – „iš pirmų lūpų“ sužinoti apie šiandienos situaciją įmonėje, išsiaiškinti, kaip ekonominė krizė bei bendrovėje vykdoma reorganizacija atsilieps įmonės darbuotojams.

Taip pat siekta aptarti Mažeikiams labai svarbius projektus: šilumos trasos tiesimą iš „Mažeikių naftos“ į mūsų miestą bei dujotiekio į „Mažeikių naftą“ statybą.
Generalinis direktorius M. Mroczkowski neslėpė, kad pasaulį purtančios ekonominės krizės padarinius pajautė ir „Mažeikių nafta“ – sausio ir vasario mėnesį pasiekti gana neblogi rodikliai kovo mėnesį stipriai smuko žemyn.

 

„Tikimės, kad neilgai bus taip blogai, kaip kovo mėnesį, tačiau privalome ruoštis blogiems laikams. Jau pradėjome įgyvendinti priemonių planą, kaip išgyventi krizės laikotarpį“, – sakė  M. Mroczkowski. Rajono vadovai taip pat domėjosi galimybe iš bendrovės tiekti šilumą miestui. „Mažeikių naftoje“ esanti elektrinė gamybos procese gauna žemo slėgio garą, kuris vamzdynu galėtų būti siunčiamas miestui šildyti. Siekiant šį procesą įgyvendinti, reikia ne tik pakloti vamzdynus, bet ir investuoti apie 700 milijonus litų į dūmų nusierinimo technologiją. 

M. Mroczkowski teigė puikiai suprantąs šio projekto naudą mažeikiškiams – iš įmonės tiekiama šilumos energija gyventojams būtų kur kas pigesnė nei dabar. Norint paspartinti šio unikalaus proceso įgyvendinimą, siekiama gauti lėšų iš Europos Sąjungos. Šiuo klausimu kalbama ir su Seimo, ir su Vyriausybės atstovais.
Kitas šiuo metu vykdomas investicinis projektas – dujotiekio tiesimas į gamyklą. Bendrovės prijungimo prie šalies dujotiekio tinklo darbai vyksta, tačiau dar nėra galutinai sutartos dujų tiekimo į „Mažeikių naftą“ sąlygos.

 

 Mažeikių rajono savivaldybės ir www.infomazeikiai.lt  informacija.