JAV ir Japonijoje per lėktuvo katastrofas žuvo 19 žmonių

JAV Montanos valstijoje sekmadienį sudužo lėktuvas, žuvo visi 17 juo skridusių žmonių, tarp jų – daug vaikų, vykusių slidinėti, teigia Federalinės aviacijos administracijos pareigūnai, pranešė CNN. Administracijos atstovas Mike’as Fergusas sakė: „Manome, kad tai turbūt buvo išvyka slidinėti vaikams“. JIs taip pat pridūrė, kad lėktuvui nukritus į kapines žuvo 17 žmonių. Jis sakė, kad lėktuvas „sudužo Šventojo Kryžiaus kapinėse, maždaug 500 pėdų (150 m) nuo oro uosto, kai bandė nutūpti“.

Kažkuriuo momentu lėktuvas pakeitė kursą į Bjutą Montanoje, kur sudužo likus 150 m iki vietos oro uosto tūpimo tako, sakė FAA atstovas. M. Fergusas apie katastrofos priežastis ar oro sąlygas duomenų neturėjo. Žinoma tik tai, kad lėktuve buvo 16 keleivių, pagal techninį reglamentą, tokio modelio lėktuvu galėjo skristi iki 12 keleivių.

Įvykio liudininkė Martha Guidoni CNN pasakojo, kad ji ir jos vyras Steve’as nuskubėjo į įvykio vietą pažiūrėti, ar kam nors reikia pagalbos, bet pavėlavo. „Mes pavėlavome. Nebuvo kam padėti“, – sakė ji. Pasak Steve’o Guidoni, katastrofos vietoje viskas degė, iš lėktuvo nelabai kas buvo likę. Pasak liudininkų, jis buvo įsmigęs į žemę.

 
Dar viena nelaimė įvyko Japonijos salyne, kai pirmadienį besileisdamas Tokijo „Narita“ oro uoste liepsnose paskendo siuntų bendrovės „FedEx“ lėktuvas.
Pasak oro uosto atstovų ir medikų, nelaimės metu žuvo pilotas ir jo asistentas. Abu žuvusieji yra amerikiečiai. Japonijos transporto ministro teigimu, tai buvo pirmasis incidentas šiame oro uoste nuo jo atidarymo 1978 metais. Pasak oro uosto administracijos atstovo Masaro Fujisaki įtakos nelaimei galėjo turėti stiprūs vėjai.