Sekmadienio receptas…

Burokėlių sriuba su cukinijomis

Jums reikės:
1 šaukšto sviesto arba aliejaus,
1 svogūno,
2 vidutinio didumo šviežių burokėlių,
2 morkų,
2 bulvių,
pusės didelės cukinijos,
2 pomidorų,

1 obuolio,
apie 2 l vandens arba mėsos sultinio,
juodųjų ir kvapniųjų pipirų žirnelių,
laurų lapelio,
druskos,
cukraus,
1 -2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių arba balzaminio acto,
žalių krapų.

Paruošimas:
Burokėlius ir morkas nuplauti, nulupti ir sutarkuoti burokine tarka.
Puode ištirpinti sviestą, suberti nuluptą susmulkintą svogūną, sutarkuotas morkas ir maišant truputį pakepinti. Sukrėsti paruoštus burokėlius, sudėti nuluptus supjaustytus pomidorus, užpilti nedideliu kiekiu karšto sultinio arba vandens, užvirinti, sudėti pipirų žirnelius, laurų lapelį, sumažinti ugnį, puodą uždengti ir troškinti apie 10–15 min. Tada sudėti nuskustas nedideliais gabaliukais supjaustytas bulves, sutarkuotas cukinijas, užpilti likusiu sultiniu arba vandeniu ir virti, kol daržovės suminkštėja.

Baigiant virti sudėti nuluptą supjaustytą arba sutarkuotą obuolį, pasūdyti, įberti cukraus ir dar pavirti keletą minučių. Tiekiant sriubą pagardinti citrinų sultimis arba balzaminiu actu, grietine arba natūraliu jogurtu, užbarstyti susmulkintų krapų.

Sriubą galima pertrinti elektriniu smulkintuvu. SKANAUS…

 

www.infomazeikiai.lt