Šeštadienio receptas…

Raudonųjų kopūstų salotos su kriaušėmis

Jums reikės:
apie 250 – 300 g raudonųjų kopūstų,
1 raudonojo svogūno,
3 kriaušių.


Padažui:
80 g medaus,
60 ml šalto vandens,
3 šaukštų raudonojo vyno acto,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
maltų pipirų, druskos.

Paruošimas:

Padažui ruošti į puodelį sudėti medų, įpilti vandens, kaitinti ant mažos ugnies maišant, kol ištirpsta medus ir  dar pakaitinti nemaišant, kol skystis pasidaro tamsiai geltonos spalvos. Nukelti nuo ugnies ir palaikyti apie 5 min., kad atvėstų. Supilti raudonojo vyno actą ir vėl kaitinti ant mažos ugnies maišant, kol padažas sutirštėja. Tada atšaldyti, įmaišyti alyvuogių aliejų, maltus pipirus, druską ir viską sumaišyti.

Į didelį dubenį sudėti siauromis juostelėmis supjaustytus raudonuosius kopūstus, nuluptą plonais griežinėliais arba skiltelėmis supjaustytą svogūną, plonais gabaliukais supjaustytus salierų kotus, nuluptas plonomis skiltelėmis supjaustytas kriaušes. Užpilti paruoštu atšaldytu padažu, sumaišyti ir tiekti. SKANAUS…

 

 

www.infomazeikiai.lt