Geriausių kelionių tinklalapių dešimtukas

Balsas.lt

Kaip surasti pigiausią kelionę? Kaip keliauti – traukiniu, lėktuvu, mašina? Kur valgyti, ką valgyti ir kiek mokėti? Galiausiai – ką pamatyti, o kokių vietų vengti?
Atsakyti į šiuos klausimus gali padėti specializuoti keliautojų tinklalapiai. Tačiau ne kiekvienas jų vienodai vertingas – „The Independent“ sudarė geriausiųjų sąrašą.Taigi, kuo galime pasitikėti planuodami kelionę?


Worldtravelguide.net
Reikia informacijos apie vizų režimą Indijoje? Norite sužinoti, kiek neapmokestintų muitais prekių galite įsivežti į Prancūziją, ką aplankyti Jemene arba kada geriausia vykti į Jamaiką? Šiame tinklalapyje rasite visus atsakymus – jie surūšiuoti pagal šalis ir regionus. Be to, pateikiami ambasadų bei turistinių centrų kontaktai.

Insideragency.com
Ko gero, šio tinklalapio kūrėjus įkvėpė filmas „Pasiklydę vertime“ , kurio herojai naktinį Tokijo gyvenimą tyrinėja drauge su sutiktais jaunais japonais. Tinklalapis padeda surasti padėti galinčius vietinius gyventojus. Kol kas jų paslaugos nieko nekainuoja, tačiau būtų mandagu bent jau padengti „gido“ išlaidas.

Tablethotels.com
Šiame tinklalapyje galite rasti daugybė kruopščiai atrinktų, stilingų, individualių (nepriklausančių viešbučių tinklams) apartamentų visame pasaulyje. Jie surūšiuoti pagal kambarių skaičių bei patogumus.Tą daro juose jau apsilankę žmonės – taip išvengiama sukčiavimo bei tuščios reklamos. Prasčiausiai įvertinti viešbučiai tiesiog išbraukiami iš sąrašų.

Carshare.co.uk
Dalijimasis mašinomis skirtas sumažinti kelionių, kurių metu mašinoje tėra tik vienas ar du asmenys, skaičių. Tai šiek tiek primena keliavimo autostopu organizavimą – tinklalapyje registruojasi tiek tie, kurie keliauja su mašinomis, tiek tie, kurie norėtų prisijungti. Kelionių išlaidas keleiviai dalijasi drauge.

Latourex.org
Atostogų idėjos… Atsibodo saulė, smėlis ir kokteilių gurkšnojimas paplūdimyje? Originalesnių atostogų būdų gali pasiūlyti šis, prancūzų sukurtas tinklalapis. Čia, viename puslapyje telpa daugybė alternatyvių kelionių idėjų – nuo vienos nakties kelionių (atvyksti vakare, išvyksti auštant) iki „dvigubų“ kelionių (aplankant vietas, kurių pavadinimuose pasikartoja tas pats žodis „Sing-Sing“, „Bora-Bora“, „Baden-Baden“).

Fco.gov.uk
Puikus tinklalapis, padėsiantis visiems, išsirengusiems į politiškai nestabilias vietoves. Čia jūs rasite Britanijos užsienio reikalų ministerijos informaciją apie viską, nuo terorizmo keliamų grėsmių iki kelio kokybės.

Couchsurfing.com
Jau kultiniu tapęs tinklalapis subūrė žmones, leidžiančius pernakvoti ant jų sofos ar norinčius aprodyti gimtąsias vietoves. Prisijungti prie bendruomenės nieko nekainuoja, tačiau tam būtinas pakvietimas – siekiama padidinti saugumą. Be to, kiti „Couchsurfing“ nariai palieka savo atsiliepimus apie viešnages ir gidus, egzistuoja adresų patikrinimo galimybė.

Camping.uk-directory.com

Šis tinklalapis itin paprastas – nei prašmatnios grafikos, nei ypatingų papildomų savybių. Tačiau būtent čia jūs rasite visą reikalingą informaciją apie Europoje esančius kempingus – nuo jų apibūdinimo, iki kontaktų. Galima ieškoti pagal vietoves ar pagal reikalingas paslaugas ( dviračių nuoma, kavinės, baseinai ir t.t.)

Seatguru.com
Sėsti prie praėjimo ar prie lango? Šis tinklalapis tokį, regis, paprastą sprendimą paverčia itin rafinuotu. Pateikiami įvairių avialinijų lėktuvų planai bei papildoma informacija apie tai, po kuriomis vietomis įrengtos vietos krepšiams, kur daugiausia vietos kojoms, kurios yra arčiausiai tualeto ar išėjimo.

Ecoescape.org
Stilingas ir lengvai „perkandamas“ tinklalapis, sukurtas Lauros Burgess, padeda surasti visą reikalingą informaciją apie ekologiškas atostogas Anglijoje ir Airijoje. Kol kas tinklalapis nėra itin išsamus, tačiau informacija nuolat papildoma.