Lengva ir kreminė moliūgų sriuba

Jums reikės:

5 vidutinio dydžio bulvių;

morkos;

600 g išvalyto moliūgo;

2 l vandens;

2 sultinio kubelių;

prieskonių;

skrudinto batono;

grietinėlės;

5 skiltelių česnako;

nedidelio svogūno.

 

Gaminimas

 

Vandenį užvirinti, sudėti sultinio kubelius, smulkiai pjaustytas bulves ir morką. Po penkių minučių įdėti smulkintą moliūgą ir svogūną.

 

Kai daržovės suminkštėja, tada jas sutrinti trintuvu, įdėti žiupsnelį citrinpipirių, aitriosios paprikos miltelių, išspausti česnakus.

 

Sriubą pakaitinti iki užvirimo ir tada įpilti truputi grietinėlės. Patiekti apibarsčius skrudintu batonu.

 

Skanaus!

 

{parasas}