Šeštadienio receptas…
Kiaulienos nugarinė su troškintais kopūstais
Jums reikės:
1 šaukšto sviesto,
dviejų kiaulienos nugarinės pjausnių,
1 svogūno,
apie 300 g raudonųjų kopūstų ( tiks ir baltieji ),
1 obuolio,
3 šaukštų vandens arba vištienos sultinio,
2 – 3 šaukštų spanguolių tyrės ( trintų spanguolių, drebučių, uogienės ir pan. ),
¼ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų pipirų,
druskos.
Paruošimas:
Didelėje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies ištirpinti sviestą. Kiaulienos nugarinės gabalus dėti į keptuvę ir kepti apverčiant kiekvieną pusę po 7 – 8 min., kol gražiai paruduoja. Kepsnius išimti iš keptuvės, sudėti į pašildytą lėkštę ir laikyti šiltai.
Į keptuvėje likusius riebalus (susidariusius tirštumus išimti iš keptuvės ) sudėti sukapotus svogūnus ir kepti, kol suminkštėja. Sudėti supjaustytus kopūstus, nuluptą supjaustytą obuolį, supilti vandenį arba sultinį, keptuvę uždengti ir troškinti apie 5 min., kol kopūstai truputį suminkštėja. Tada į kopūstų troškinį įdėti spanguolių tyrės, įberti pipirų, druskos, jeigu reikia, įberti žiupsnelį cukraus ir, nuolat maišant, užvirinti. Kiaulienos kepsnius uždėti ant kopūstų, keptuvę uždengti, sumažinti ugnį ir troškinti apie 10 min.
SKANAUS…