Sekmadienio receptas…

KEPTA ANTIS SU MEDUMI

Jums reikės:
1 anties,
žiupsnelio žalių arba džiovintų bazilikų lapelių,
½ arbatinio šaukštelio labai smulkiai sukapotos šviežio imbiero šaknies,
1 arbatinio šaukštelio druskos,
1 besėklio apelsino,
½ l vandens.

Padažui:
1 stiklinės medaus,
150 g sviesto,
pusės citrinos sulčių,
2 apelsinų sulčių.

Paruošimas:

Orkaitę įkaitinti iki 175º C. Antį nuvalyti, išplauti ir nusausinti. Dubenėlyje sumaišyti susmulkintus bazilikus, imbierą, druską. Antį iš vidaus ir išorės įtrinti paruoštu prieskonių mišiniu. Apelsiną nuplauti, nusausinti, supjaustyti ketvirčiais ir sudėti į anties vidų. Antį dėti į keptuvą. Į puodelį sudėti medų, sviestą, supilti citrinų ir apelsinų sultis ir maišant kaitinti ant lėtos ugnies, kol ištirpsta medus ir sviestas. Truputį paruošto padažo užpilti ant anties, keptuvą uždengti dangčiu arba maistine aliuminio folija, dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 30 min. Tada antį apversti krūtinėle žemyn, ugnį sumažinti iki 150º C ir kepti toliau uždengus apie 2 val., kol anties mėsa visai suminkštėja. Iškeptą antį nudengti, apversti krūtinėle į viršų ir dar keletą minučių pakepti, kad viršus gražiai apkeptų. Išjungti orkaitę, antį palikti orkaitėje dar apie 10 min. Tada išimti iš orkaitės, supjaustyti ir dėti į pašildytą  didelę lėkštę.

Padažą pašildyti ir supilti į pašildytą padažinę arba užpilti ant supjaustytų iškeptos anties gabalų.

Tiekti su biriais virtais arba keptais ryžiais, bruknių, apelsinų arba spanguolių uogiene, vaisių arba daržovių salotomis (pagal skonį).

SKANAUS