Šeštadienio receptas…

Įsimylėjelių pyragas

Jums reikės:
Tešlai:
200 g miltų,
100 g sviesto,
1 šaukšto aliejaus,
druskos,
1 kiaušinio,
3  šaukštų vandens arba 2 šaukštų grietinės,
apie 0,5 kg kriaušių,
sviesto formai ištepti.

Užpilui
200 g pieno,
3 šaukštų rudojo cukraus,
1 šaukšto miltų,
1 kiaušinio.

Paruošimas:

Sviestą atšaldyti, kad būtų kietas, tada sukapoti peiliu arba sutarkuoti stambia burokine tarka, suberti miltus, druską, aliejų. Pirštų galais lengvai viską sumaišyti. Įmušti kiaušinį, įpilti vandens ir greitai suminkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti rutulį, įvynioti į maistinę plėvelę, dėti į šaldytuvą ir palaikyti apie 1 – 2 val.

Orkaitę įkaitinti iki 200ºC.
Neaukštą kepimo formą ištepti sviestu. Iš atšaldytos tešlos iškočioti maždaug 3 – 5 mm storio lakštą ir iškloti juo kepimo formos dugną ir kraštus. Tešlos lakštą subadyti šakute, kad kepant nesideformuotų.
Kriaušes nuplauti, nulupti, supjaustyti ir tankiai sudėti ant tešlos.
Pieną, cukrų, miltus ir kiaušinį suplakti elektriniu plaktuvu ir užpilti kriaušes. Kepimo formą su paruoštu pyragu dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 40 min.
Iškeptą pyragą dar karštą išimti iš kepimo formos, kad atvėsęs nepriliptų prie kepimo formos.
Pyragą galima valgyti ir karštą ir šaltą.
Trapią tešlą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve arba užšaldyti.
Trapi tešla tinka tiek saldiems, tiek sūriems kepiniams ruošti.
Vietoj kriaušių pyragą galima kepti su obuoliais arba kitais vaisiais ar uogomis.

SKANAUS