Ką daryti, kad Valentino diena netaptų kančia

alfa.lt

Valentino diena įpareigoja elgtis romantiškai, bent jau kitaip nei įprastai, todėl tiek naujai „užsimezgusios“, tiek seniai susituokusios poros per šią šventę jaučia ypatingą spaudimą. MailOnline siūlo kelis patarimus, kurie padės išgyventi lemtingąją Valentino dieną.

Pasimatymui pasirinkite tinkamą vietą

Neseniai susipažinusiems vasario 14 yra baugi tuo, kad atkreipia dėmesį į jausmus, kurie dar nėra visiškai aiškūs. Kai kurie jaučia pareigą paskelbti amžiną meilę, nors jos dar nejaučia, o kiti taip sutrinka, kad net nesugeba suregzti rišlaus sakinio. Todėl žmonėms, kurie stengiasi išgyventi pirmąją santykių stadiją, patartina Valentino dienos pasimatymui pasirinkti vietą, kurioje bus apie ką šnekėti. Prieš tai galite atsipalaiduoti pasivaikščiodami po miestą. Tokiu atveju galėsite diskutuoti apie aplink vykstančius dalykus, o eidami vienas šalia kito išvengsite intensyvaus akių kontakto. Neikite ten, kur atmosfera bus romantiškesnė negu jūsų pačių jausmai, kitaip gali būti iš tiesų nejauku.

Vadovaukitės 5:1 taisykle

Žmonės, kurie kartu ilgą laiką, turi susidoroti su visai kitokio pobūdžio problema. Šventės išryškina visus mūsų blogiausius ir geriausius bruožus. Tereikia prisiminti, kas vyko jūsų šeimoje ruošiantis Kalėdoms. Per Valentino dieną didžiausias pavojus gresia, žinoma, ne šeimai, o poroms. Jei netyčia savo partnerį sukritikuojate, „atskieskite“ neigiamą komentarą penkiais pozityviais. Santykių ekspertas Johnas Gottmanas tvirtina, jog poros, kurios vadovaujasi 5:1 taisykle, gerokai lengviau išvengia barnių.

Venkite banalių komplimentų

Pripažinkime, Valentino diena yra banali šventė, tačiau tai nereiškia, kad komplimentai, kuriuos sakysite savo antrajai pusei, irgi privalo būti banalūs. Tiksliai priminkite savo partneriui, kodėl jį mylite. Geriausi komplimentai yra pritaikyti konkrečiam žmogui ir šiek tiek netikėti. Jei kito žmogaus dar nepažįstate, neapipilkite jo ekstravagantiškais ir perdėtais komplimentais, nes labai tikėtina, kad į tai bus atsakyta nejaukia tyla.

Flirtuokite

Jei esate pora jau kurį laiką, susijaudinimui jums tikriausiai trūksta vieno esminio elemento: abejonės. Todėl į jūsų santykius reikia įskiepyti truputį nežinomybės ir staigmenų. Būkite neįprastai drovūs arba agresyvūs, mestelkite seksualią užuominą, palaikykite akių kontaktą ilgiau nei įprastai ir šypsokitės. Pamatysite, kaip tokie smulkūs pokyčiai stimuliuos jūsų svarbiausią erotinį organą – protą.

Vaidinkite nepažįstamus

Bėgant laikui romantika gęsta, o aistra virsta gražia šeimynine meile. Jei norite šią aistrą atgaivinti, prisiminkite, kaip jaudindavotės žvelgdami į savo partnerio akis, nežinodami, ką jūsų antroji pusė mąsto. Pažadinkite jaudulį, kurį jautėte per pirmuosius pasimatymus, užduodami kosminius klausimus, į kuriuos tikrai nežinote atsakymų. Pabandykite žaismingąjį „Kuo nori būti, kai užaugsi?“ arba galite vaidinti, kad tai jūsų pirmasis pasimatymas.