Paskelbta H.Daktaro paieška

www.vtv.lt

Policija ieško nusikalstamos Kauno „daktarų“ grupuotės lyderio Henriko Daktaro.
Lietuvos kriminalinės policijos tyrimo biuro organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnų ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų grupė tiria Kauno „daktarų“ nusikalstamo susivienijimo, veikusio ne tik Kauno apskrityje, bet ir kituose šalies regionuose, 1989-2005 metais padarytus sunkius ir labai sunkius nusikaltimus – nužudymus, pasikėsinimus nužudyti, plėšimus, turto prievartavimus, neteisėtus laisvės atėmimus, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais ir kitus nusikaltimus.

Šiuo metu pagrindiniai šio nusikalstamo susivienijimo nariai sulaikyti ar suimti.
Tyrimo metu nustatyta, kad daugelis nukentėjusiųjų asmenų anksčiau dėl padarytų nusikaltimų į teisėsaugos institucijas nesikreipė.
Pareigūnai kreipiasi ne tik į Kauno regiono, bet ir kitus respublikos gyventojus, prašydami atsiliepti nukentėjusiuosius nuo šio nusikalstamo susivienijimo nusikalstamų veiksmų arba žinančius ir galinčius suteikti informaciją apie asmenis, priskiriamus nusikalstamam „daktarų“ susivienijimui, jų padarytus nusikaltimus, ryšius, nusikalstamu būdu įgytą turtą.

Atliekant tyrimą įtariamuoju pripažintas ir Henrikas Daktaras, kuris nuo ikiteisminio tyrimo slapstosi.
Paskelbta jo paieška, atliktos kratos jo gyvenamosiose ir kitose buvimo vietose. Pareigūnai prašo gyventojų suteikti jiems žinomą informaciją apie Henriko Daktaro slapstymosi vietą ir asmenis, kurie jam padeda.
Informaciją suteikti galima anoniminiu telefonu (8 5) 2719889 (autoatsakiklis) ir (8 5) 271 7931 (šiuo numeriu su Jumis bendraus minėtos tyrimo grupės pareigūnas d.d. nuo 8 iki 17 val.). Anonimiškumą garantuojame. Gyventojams, suteikusiems vertingos informacijos, bus atlyginta.