LSVPA pirmininkė Z. Sorokienė: „Frontas“ mėgina prisišlieti prie mūsų

www.balsas.lt

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos (LSVPA) pirmininkė Zita Sorokienė teigia, kad asociacija griežtai atsiriboja nuo partijos „Frontas“ šiandien organizuojamos nesankcionuotos protesto akcijos. „Mes nesam politikieriai, kuriems svarbiau mitingas nei neišspręstos problemos“, – portalui „Balsas.lt“ aiškino pirmininkė.

Z. Sorokienė pabrėžė, kad ji galimą nesankcionuotą mitingą prie Seimo, kuris prieštarautų Lietuvos Respublikos įstatymams, vertina griežtai neigiamai. Ji teigė, kad „Frontas“ savo akcijos niekaip nederino su LSVPA, o pati pirmininkė nėra kalbėjusi su partijos lyderiu Algirdu Paleckiu.

„Nežinau, kodėl jie pasirinko tą pačią dieną ir mėgina perimti mūsų iniciatyvą, tačiau mes įvertindami, kad galime būti siejami su šiuo mitingu, oficialiai atsiribojame nuo bet kokių ruošiamų mitingų tą pačią dieną, kuriai mums buvo išduotas leidimas ir kurį mes atšaukėme“, – portalui „Balsas.lt“ sakė Z. Sorokienė.

Asociacijos vadovė aiškino, kad jiems radus bendrą kalbą su Vyriausybe ir pasirašius memorandumą nebeliko tikslų rengti mitingą. „Gal jie mėgina prisišlieti prie mūsų, tačiau nei jie su mumis kalbėjo, nei mes prašėme jų pagalbos“, – tikino Z. Sorokienė.

Ji stebėjosi, kad „Frontas“ savo akcijai ne tik pasirinko tą pačią dieną, tačiau partija viešai nepaskelbė net ir savo konkrečių reikalavimų bei tikslų. Z. Sorokienei keistos atrodo A. Paleckio kalbos apie tai, kad į juos kreipėsi daug žmonių, neva bijančių memorandumo pasekmių.

Visgi Z. Sorokienė teigė tikinti, kad „svogūnų akcija“ gyventojų akyse nebus siejama su LSVPA. „Mes tą pačią dieną, kai pasirašėme memorandumą, per savo asociacijos skyrius informavome žmones ir atšaukėme mitingą. Nė vienas iš mūsų neketina važiuoti. Nė vienas“, – kalbėjo ji portalui.

Anot asociacijos pirmininkės, dar iki mitingo likus daugiau nei savaitei LSVPA įteikė rezoliuciją Vyriausybei ir pakvietė kurti dialogą. Ministrų kabinetui ir smulkiesiems verslininkams atradus bendrą kalbą, tikslo mitinguoti prie Seimo nebeliko. „Mes nesam politikieriai, kuriems svarbiau mitingas nei neišspręstos problemos“, – sakė Z. Sorokienė.

www.balsas.lt