Paleckis mitinguos, policija tykos

www.alfa.lt


Valdžia vis dar baiminasi piliečių protestų. Pirmadienį ryte Seimo pirmininko kabinete vėl posėdžiavo Seimo valdybos nariai, policijos, saugumo pareigūnai.
Tiesa, iš Seimo pirmininko kabineto išėję pareigūnai buvo nekalbūs. Policijos vyriausiasis komisas Vizgirdas Telyčėnas kartojo vis tą pačią frazę, esą „policija ruošiasi galimam nesankcionuotam mitingui“, patikslinti koks tai pasiruošimas jis nepanoro.

Pasak policijos vado, jei žmonės rinksis į nesankcionuotą mitingą, jie bus nufilmuoti, o organizatoriai gaus baudą. Ar bus imtasi griežtesnių priemonių jis nepasakė. Manoma, kad Seimas bus apjuostas apsaugine tvorele, policija to prašė savivaldybės pareigūnų.

VSD vadovas Povilas Malakauskas tikino, kad visi veiksmai, kurie vyks rytoj, bus nesankcionuoti, nes smulkieji verslininkai atsiėmė prašymą leisti mitinguoti prie Seimo, o Algirdo Paleckio „Frontas“ tokio leidimo negavo.

Jis patikino, kad visus turimus duomenis apie galimus nesankcionuoto mitingo organizatorius ir dalyvius jis pateikė politikams. „Mes pateikėme viską, ką turime“, – sakė P. Malakauskas, atsiprašęs, kad daugiau detalių atskleisti negali.

Seimo vicepirmininkė Irena Degutienė prasitarė, kad parlamento valdyba gavo duomenų apie tai, kad „Fronto“ partijos nariai rytoj rinksis prie Seimo. „Artūras Butkevičius apsilankė pas Seimo pirmininką ir pranešė, kad antradienį Frontas darys akciją prie Seimo“, – sakė I.Degutienė. Frontininkai negavo leidimų mitinguoti prie Seimo, bet policija ruošiasi šiam protestui.