10 romantiškiausių pasaulio miestų

www.balsas.lt

Artėjant Šv. Valentino dienai negalite apsispręsti, į kokią svajonių kelionę leistis su savo partneriu? Ne bėda! Šis 10-ies pačių romantiškiausių pasaulio miestų sąrašas padės išsirinkti tinkamiausią.

1. Paryžius
Paryžius pelnytai yra vadinamas įsimylėjėlių rojumi. Diena, praleista gurkšnojant kavą „Latte“ viename iš ankštų bistro, vaikštinėjant po Eliziejaus laukus ar lankant žadą atimančią Šventosios širdies baziliką, privers bet kurią širdį plakti stipriau. Į meilės atostogas dera nepamiršti įtraukti kultūrinės programos: aplankyti šiuolaikinio meno centrą „Pompidou“ ir garsųjį Luvrą. Vakarop šaunu tiesiog atsipūsti ir gurkšnojant šampaną stebėti praeivius.
Būtina: pasivaikščioti Senos krantine ir gėrėtis nuostabaus grožio Notardamo katedra. Naktį – klausytis džiazo viename iš gausybės klubų.

2. Venecija

Venecija jau seniai tapo žodžio „romantika“ sinonimu. Lenktos siauros gatvelės, prikaišiotos kanalų su gondolomis, suteikia miestui ypatingą dvasią. Palikti žemėlapį namie ir „pasiklysti“ šalutinių gatvių raizgalynėje – pats geriausias būdas pažinti Veneciją. Tačiau įsimylėjėliams patariama nepraleisti progos apsilankyti pagrindinėje San Marko aikštėje, į kurią plūste plūsta balandžiai. Vandens transportu galima pasiekti netolimą Murano salą, garsėjančią stiklo dirbiniais ir pamatyti vietoje stiklą pučiančius amatininkus.

Būtina: pasibučiuoti po Atodūsių tiltu tam, kad dar kartą sugrįžtumėte į  Veneciją. Pasiplaukioti gondola. Stabtelėti vienoje iš bacaro (vyno baras) popietinei „Chianti“ taurei.
3. Roma + Florencija

Tai dar du ikoniškieji Italijos miestai, puikiai tinkantys romantinėms išvykoms. Roma žavi pulsuojančia energija ir užburia monumentų gausa, o Florencija – savo renesansiška atmosfera bei Mikelandželo ir Botičelio meno paveldu.

Būtina Romoje paragauti skaniausių pasaulyje ledų ir grožėtis kerinčiais fontanais naktį (nepamirškite įmesti monetos!). Florencijoje – įkopti į Palazzo Pitti rūmų viršų ir grožėtis puikiu vaizdu. Taip pat prirakinti „meilės“ spynelę ant Ponte Vecchio tilto, o raktą nusviesti į Arno upę.

4. Niujorkas

Niujorkas gali būti ne tik verslo, bet ir meilės sūkurys. Jis neseniai pelnė pačio romantiškiausio JAV miesto titulą. Susikurti jaukią atmosferą galima rengiant pikniką centriniame parke ar vaikštinėjant po viduramžių architektūros muziejų. Patariama vengti tokių turistinių spąstų kaip „Times“ aikštė. Geresnė idėja yra pasibastyti po šalutines Soho rajono gatves ar atsipūsti ant pievelės dangoraižių fone.

Būtinai pasivaikščiokite nuo Manhatano iki Bruklino bei pagrindinėje miesto promenadoje. Išvysite daug kvapą gniaužiančių Niujorko vaizdų.
5. Honolulu

Havajai garsėja žėrinčiu vandenynu, vaizdingais paplūdimiais ir idiliškais saulėlydžiais. Honolulu (Havajų sostinėje) galima rasti ne tik tai, bet ir visus civilizacijos atributus: prabangias parduotuves, restoranus ir kunkuliuojantį naktinį gyvenimą.

Būtina aplankyti miesto Botanikos sodą ir dalyvauti „šmėklų“ ekskursijoje.

6. Barselona

Antonio Gaudi architektūra Katalonijos širdy nepalieka nė vieno abejingo. Geriausiai ji atsispindi milžiniškoje ir vis dar nepabaigtoje Sagrada familia bažnyčioje, kuriai architektas paskyrė daugiau nei 40 metų. O be architektūros lobių, poros gali nerti į Las Ramblas – garsiausią Barselonos gatvę, pilną parduotuvių ir kavinių.

Būtinai pažiūrėkite flamenko pasirodymą, o vėliau dviese bandykite atkartoti šokio judesius.
7. San Fransiskas

Tolimasis San Fransiskas puikiai tinka tik poroms, kurios mėgsta minios šurmulį. Pasirinkus keliauti į  šį miestą, puikus oras ir skanus maistas – garantuotas. Be to, žadą gniauš tokie objektai kaip Alkatrazo kalėjimas ar San Fransisko įlanka.

Būtina atlikti: mašina pervažiuoti vieną žinomiausių pasaulyje Auksinių vartų tiltą.

8. Viena

Austrijos sostinė įkvėpė daugybę garsiausių muzikų ir yra tiesiog sukurta ilgiems romantiškiems pasivaikščiojimams. Centrinės Vienos gatvės yra žiedo formos. Jose gausu mažų parduotuvių ir kavinaičių. Tad nepraleiskite progos pasimėgauti austriška kava, šniceliu ir štrudeliu. Būkite įkvėpti.

Būtina pasiklausyti klasikinės muzikos koncerto filharmonijoje, net jei nesate dideli šios muzikos rūšies gerbėjai.
9. Londonas

Anglijos širdis – Londonas – gali padovanoti daug išskirtinių akimirkų. Verčiausias dėmesio mieste yra Šekspyro teatras. Būtent šio rašytojo plunksna kūrė Romeo ir Džiuljetos istoriją. Teatras neturi stogo, o stebėti spektaklius galima tik stovimoje salėje. Po spektaklio galima romantiškai pasivaikščioti palei Temzę.

Būtinai išsinuomokite privačią kapsulę „Londono akyje“ (besisukanti karuselė) pusei valandos su buteliu šampano.

10. Praha

Praha yra pats tikriausias iš pasakų miestų. Be to, lietuviams jis – greičiausiai pasiekiamas Valentino dienos tikslas. Dienomis mieste galima patyrinėti senovinę Prahos pilį, žydų kapines ir kelis dėmesio vertus muziejus (erotikos, kankinimo įrankių). Vakare – stebėti astronominio laikrodžio šokį ir mėgautis pribloškiančiu čekišku alumi.

Būtina pasivaikščioti Karolio tiltu ir pasijusti, lyg būtum nukeliavęs 200 metų atgal.

www.balsas.lt