Startuoja portalas valiutubirza.lt

www.vtv.lt

Vakar Lietuvoje oficialiai startavo pirmasis specializuotas portalas, skirtas norintiems ar jau investuojantiems į valiutų biržą – valiutubirza.lt.
Didžioji dalis gyventojų daugiau ar mažiau yra susipažinusi su akcijų birža, kurioje galima įsigyti įvairių kompanijų vertybinių popierių, tačiau tik nedidelė dalis asmenų yra susipažinę su tarpbankine valiutų biržą, kurioje investuotojai gali pirkti ir parduoti įvairias valiutas.

Portalo valiutubirza.lt lankytojams yra paruošta mokomoji medžiaga, kurios tikslas supažindinti su valiutų biržos pagrindais, techninės ir fundamentalios analizės ypatumais ir pakloti pagrindus investavimo pradžiai. Naujokai ir esami prekiautojai yra kviečiami tapti portalo bendruomenės nariais, dalintis turima informacija, įgauti naujos ir naudingos patirties.

Kas yra valiutų birža?

Tarptautinė valiutų birža, dar kitaip vadinama “Forex” ar “Fx” yra didžiausia pasaulyje finansinė birža, kurios apyvarta per dieną siekia apie 2 trilijonus JAV dolerių. Palyginimui galima pasakyti, kad Niujorko akcijų biržos apyvarta per dieną siekia „tik“ 25 milijardus JAV dolerių, taigi štai kokia didelė Valiutų Birža iš tiesų yra.

Pelningas investavimas krizės metu

Priešingai nei akcijų, valiutų biržoje šių dienų ekonominė krizė visiškai neapriboja galimybių uždirbti pelną, nes galima pardavinėti krentančias ir pirkti kylančias valiutas, o krizės metu svyravimų atsiranda tik dar daugiau. Įdomu yra tai, kad brokeris suteikia galimybę, užstatant savo turimas lėšas, norimam taške pardavinėti valiutas arba žaliavas jų faktiškai nenusipirkus anksčiau. Pavyzdžiui, pardavus naftos kontraktą pačiame aukščiausiame taške, kuris buvo pasiektas šių metų vasaros pradžioje – dabar investuotojai turėtų didžiulį pelną iš naftos kainų kritimo.

Valiutų birža patraukli galimybe investuoti nedaug

Pradedantys investuotojai gali pradėti prekiavimą su simbolinėmis sumomis, vidutiniškai brokeriai leidžia prekybą nuo kelių šimtų dolerių. Net ir nuo mažų sumų, uždirbamas pelnas gali jaustis ženkliai, nes pasirinkus vidutinį rizikos lygį, aktyviai prekiaujant, realus uždarbis gali būti 10 ar daugiau procentų per mėnesį. Aišku, niekas nėra apsaugotas ir nuo tokio pat nuostolio. Šis aspektas yra vienas iš patraukliausių valiutų biržos privalumų, tačiau tuo pačiu ir didžiausias rizikos faktorius.

Valiutubirza.lt – vieninga bendruomenė

Portale bus talpinama vis daugiau rinkos analizių, apžvalgų ir kiekvieną savaitę bus pateikiamos prekiavimo strategijos, kurias galės išbandyti visi norintys. Pokalbių kambariuose pradedantieji galės sužinoti atsakymus į jiems aktualius klausimus, o investuotojai – keistis informacija, diskutuoti apie rinkos situaciją ir didinti savo sėkmingo prekiavimo procentą. Ateityje portale planuojama pateikti įvairių brokerių vertinimus, investuotojų nuomonę, taip sukuriant patikimumo vertę. Šio portalo tikslas yra tapti visų norinčių išmokti investuoti ir jau prekiaujančių valiutų biržoje patikima ir naudinga vieta internete, kurioje žmonės visada gali rasti jiems aktualios informacijos.