Rusai – ne invalidai, paaiškino Putinas „Dell“ vadovui

www.balsas.lt

Vakarų žiniasklaida plačiai rašo apie Rusijos premjero Vladimiro Putino akibrokštą pasaulinio garso IT bendrovės „Dell“ savininkui ir vykdomajam direktoriui Michaelui Dellui.Pasak „Forbes.com“, per oficialią Pasaulio ekonomikos forumo Davose atidarymo ceremoniją kalbėjęs V. Putinas palietė visas įmanomas temas, pradedant dolerio kaip vienintelės rezervinės valiutos atsisakymo būtinybe, baigiant nauda, kurią pasaulio valstybės gautų iš glaudesnio bendradarbiavimo su Rusija energetikos srityje.

Pasakęs kalbą jis ėmėsi atsakinėti į auditorijos klausimus. Pirmasis ranką pakėlė „Dell“ vadovas M. Dellas. Jis pagyrė mokslo ir technologijų plėtros pažangą Rusijoje, pastebėjo, kad IT teikiamas galimybes galima išnaudoti kur kas intensyviau, ir pasiteiravo, kuo Vakarų IT pramonė galėtų „padėti“, kad Rusijoje būtų sparčiau plėtojamos informacinės technologijos.

Ir padarė didelę klaidą, pastebi „Forbes.com“. „Mums nereikia pagalbos. Mes – ne invalidai, – šaltai atkirto Putinas. – Padėti reikia vargstantiems, padėti reikia neįgaliems žmonėms, padėti reikia pensininkams ir besivystančioms šalims.“

Šis akibrokštas, kurį žurnalistai pavadino antausiu vienos didžiausių pasaulyje IT bendrovės vadovui, Davoso auditorijai buvo visiškai netikėtas.

„Fortune.com“ pastebi, kad paskutiniu kirčiu M. Dellui tapo Putino frazė apie tai, kad Rusijoje yra „tradiciškai gera matematikos mokykla“ ir kad „mūsų programuotojai – vieni geriausių pasaulyje“. „Fortune.com“ rašo, kad tai turėjo reikšti maždaug tai: „Kiekvienas kvailys gali surinkinėti „geležį“. O internetinio ledinio „The Inquirer“ antraštė skelbia – „Rusija pasakė Dellui, kur jam reikėtų susikišti savo kompiuterius“.

www.balsas.lt