Sekmadienio receptas…

Gurmaniškas jautienos RAGU

Reikia (dviems):
300g jautienos kumpio
200g kinietiškų daržovių mišinio (šaldyto)
50g konservuotų bambukų
100g mėgstamų ryžių
kukurūzų krakmolo
baltųjų, juodųjų pipirų (po žiupsnį)
sadžiųjų maltų paprikų miltelių (žiupsnis)
džiovintos salieros šaknies miltelių (žiupsnio)
arachisų aliejaus
kario miltelių
druskos

Padažui:
poros šaukštų sojos padažo
trintos pomidorų tyrės du šaukštai
šaukštas ketčupo
šaukštas obuolių tyrės
ryžių acto šaukšto
šiek tiek aitriosios paprikos
rudojo cukraus (šaukšto)
žiupsnio druskos
kukurūzų krakmolo (2-3 šaukštai)
džiovinto baziliko
džiovinto svogūno žiupsnio

Mėsą sudrėkinti po tekančiu vandeniu, supjaustyti juostelėmis, išvolioti prieskoniuose (sumaišyti po žiupsnį druskos, juodųjų ir baltųjų pipirų, bei saldžios paprikos miltelių). Tada gerai apvolioti kukurūzų krakmole.

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Užvirti vandenį ryžiams. Į įkaitintą aliejų dėti jautienos juosteles. Apkepinti, sudėti kinietiškas daržoves ir patroškinti aliejuje, ant labai silpnos ugnies, kol verda ryžiai, plius dar šiek tiek, viso maždaug 15-20 min. Tada sudėti išvirtus ryžius, konservuotus bambukus, džiovintą salierą, apibarstyti kario milteliais ir išmaišyti. Palikti pasitroškinti kokiom 10 min.

Paruošti padažą: išmaišyti visus reikalingus nurodytus produktus ir prieskonius, išskyrus baziliką. Iš keptuvės į lėkštę sudėti jautieną su ryžiais ir daržovėmis, apipilti padažu ir užbarstyti baziliko ant viršaus 🙂 Patiekti su sausu raudonuoju vynu (nebūtinai, žinoma) 🙂