Mažeikių PGT įvykių suvestinė

Pasak VPPP viršininko Vytauto Jasmonto, nuo  2009-01-12 iki 2009-01-19  Mažeikių PGT į gaisrus ir gelbėjimo darbus išvyko sekančiai:

01.12  gautas pranešimas iš PK budinčio apie tai, kad Gamyklos g. 17-5 dega butas. Atvykus į vietą faktas nepasitvirtino.
01.13 iš PK budinčio gautas pranešimas, kad kelyje link Žemalės įvyko avarija ir automobilyje yra prispaustas žmogus. Atvykus į vietą ir panaudojus hidraulinius plėstuvus, žirkles ir diskinį pjūklą žmogus iš automobilio buvo išlaisvintas ir perduotas medikams, kurie konstatavo jo mirtį.

01.14 iš bendro pagalbos centro gautas pranešimas, kad Viekšniuose prie bažnyčios dega gyvenamas namas. Atvykus į vietą ir panaudojus vieną universalų švirkštą, gaisras buvo likviduotas. Gaisro metu apdegė 2 kv.m. namo sienos. Gaisro priežastis – įmesta nuorūka į šalia sienos stovėjusį šiukšlių konteinerį.
01.14 gautas pranešimas iš bendro pagalbos centro, kad Naftininkų g. 9 iš elektros pastotės rūksta dūmai. Atvykus į vietą elektros pastotėje degė šiukšlės. Panaudojus vieną universalų švirkštą gaisras likviduotas. Gaisro priežastis – benamių sukurtas laužas elektros pastotės viduje. Pastotė nenaudojama.
01.14 gautas pranešimas iš bendro pagalbos centro, kad Burbos g. 2-5 reikalinga pagalba patekti į butą, nes paliktas ant dujinės viryklės virdulys. Panaudojus ištraukiamas kopėčias per trečio aukšto balkoną patekta į butą ir nuimtas virdulys nuo dujinės viryklės.
01.15 gautas pranešimas iš bendro pagalbos centro, kad Svirkančių kaime traktoriaus priekaba prispaudė žmogų. Atvykus į vietą griovyje buvo apvirtęs traktorius su priekaba. Atvertus priekabą žmogus buvo išlaisvintas. Medikai konstatavo mirtį.
01.15 gautas pranešimas, kad Pušyno g. 12 kamine užsidegė suodžiai. Atvykus į vietą suorganizuotas budėjimas. Gaisras užgeso savaime.
01.16 gautas pranešimas, kad Sedoje, Ežero g. 21 kamine užsidegė suodžiai. Į įvykio vietą atvyko Sedos komanda ir organizavo budėjimą. Gaisras užgeso savaime.
01.17 gautas pranešimas, kad Žemaitijos g. 24-14 dega butas. Atvykus į vietą nustatyta, kad viename kambaryje, penktame aukšte dega sofa – lova. Panaudojus vieną aukšto spaudimo švirkštą, gaisras likviduotas. Gaisro metu sudegė sofa – lova, televizorius, nudegė sienų tapetai, aprūko sienos bei lubos. Gaisro priežastis – rūkymas lovoje.