Bus stiprinama bankų patalpų bei bankomatų apsauga

Vakar Policijos departamento ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro atstovai susitiko su Lietuvos bankų asociacijos prezidentu Stasiu Kropu bei didžiausių šalies bankų atstovais. Susitikimo metu aptartos priemonės, kovojant su pastaruoju metu išaugusiomis vagystėmis iš bankomatų, bankų turto apsaugos būdai.

Susitikimo dalyviams buvo pristatyta pastarųjų mėnesių statistika, įvertintos realios grėsmės ir prognozės ateičiai, aptarta policijos reagavimo į pavojaus signalus tvarka.
Susitikimo metu didžiausias dėmesys buvo skirtas bankų filialų (skyrių) ir bankomatų bei patalpų, kuriose įrengti bankomatai, patikimų apsaugos sistemų, vaizdo kamerų, palydovinės stebėjimo įrangos įmontavimo klausimams.

Diskusijos dalyviai sutarė dėl naujų apsaugos priemonių diegimo bankomatuose. Planuojama montuoti bankomatuose seifų įrangą su rašalu, kuri, suveikus signalizacijai, bankomate esančius banknotus nudažo mėlyna spalva. Didelis dėmesys bus skirtas ir bankomatų, seifų ir metalinių spintų tinkamam įtvirtinimui, inkasavimo apsaugos stiprinimui.

Tai jau ne pirmas policijos ir bankų atstovų susitikimas. Praėjusių metų liepos 30 d. Policijos departamente vykusiame susitikime buvo aptarti keitimosi informacija tarp policijos ir bankų, mokymų organizavimo teritorinių policijos įstaigų kriminalinės policijos pareigūnams klausimai.