Nuo Naujųjų metų – nauja vairuotojo sveikatos patikrinimo pažyma

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad nuo 2009 m. sausio 1 d. įsigalioja nauji vairuotojų sveikatos tikrinimo reikalavimai ir tvarka. Asmens sveikatos priežiūros įstaigos privalės pildyti naujos redakcijos sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintą Vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymos formą (Nr. 083–1/a). Joje nebereikės asmens foto nuotraukos.

Iki 2009 m. sausio 1 d. išduotos senosios formos pažymos, jei jose nurodytas galiojimo laikas nepasibaigęs, ir toliau bus priimamos valstybės įmonėje „Regitra”. Vairuotojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą būtina pateikti laikantiems egzaminus ir (ar) vairuotojo pažymėjimus gaunantiems (keičiantiems) asmenims.

Taip pat primename, kad vairuotojams–mėgėjams sveikatą reikės tikrintis rečiau, o profesionalams – dažniau. Taip pat bus įteisinta daugelyje Europos Sąjungos šalių naudojama „Vairuotojo garbės deklaracija”.

Vairuotojų sveikatos tikrinimo reikalavimai pakeisti ir tvarka nustatyta vykdant Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimą, kuriuo Sveikatos apsaugos ministerija įgaliota nustatyti vairuotojų sveikatos tikrinimo reikalavimus ir tvarką, bei siekiant įgyvendinti Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos dėl vairuotojų pažymėjimų nuostatas.