Nuo kitų metų panaikinta lengvata, perkantiems kompiuterį

Finansų ministerija primena, kad Gyventojų pajamų mokesčio lengvata gyventojams, įsigyjantiems asmeninį kompiuterį su programine įranga galios tik iki 2009 m. pabaigos. Šia lengvata gali pasinaudoti visi dirbantys nuolatiniai Lietuvos gyventojai ir mokantys 24% arba lengvatinį – 15% tarifo gyventojų pajamų mokestį, įsigiję vieną asmeninį kompiuterį iki 2009 metų. Dar šiais metais įsigiję kompiuterį ir deklaravę pajamas galėsite susigrąžinti trečdalį sumokėtų pinigų už kompiuterį.

 

Perkamo kompiuterio kaina yra neribojama, tačiau lengvata bus taikoma ne didesnei kaip 4000 Lt sumai. Tai yra, kompiuteris gali kainuoti ir 5999 Lt ir daugiau, bet lengvata priskaičiuojama nuo 4000 Lt.

 

Norint pasinaudoti lengvata, perkamas kompiuteris turi būtų įsigytas su bent minimalia programine įranga – grafine ar tekstine operacijų sistema. Tai gali būti „Windows”, DOS, „Mac-OS”, nemokama „Linux” bei kitos.

Šia gyventojų pajamų mokesčio lengvata galės pasinaudoti žmonės, kompiuterį ir jo komponentus įsigiję vienoje bendrovėje, mokėję grynaisiais ar išsimokėtinai.