"PKN Orlen" pasirengęs išpirkti AB "Mažeikių nafta" akcijas

Vakar Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, susitikęs su akcinę bendrovę „Mažeikių nafta” valdančio Lenkijos koncerno „PKN Orlen” valdybos pirmininku Dariusz Jacek Krawiec, aptarė galimybę parduoti koncernui 9,98 procentų Vyriausybės valdomų AB „Mažeikių nafta” akcijų. Pasak Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus, siūlymą išpirkti akcijas Lenkijos koncernui Vyriausybė pateiks kuo greičiu, galbūt iškart po Kalėdų.

„PKN Orlen” turi pirmumo teisę į Vyriausybės parduodamas akcijas ir, pasak Dariusz Jacek Krawiec, pasiruošusi jas išpirkti nedelsiant.

Vyriausybė ketina pasilikti svertų ir užsitikrinti galimybę, kad „PKN Orlen” ateityje nutarus parduoti „Mažeikių naftą”, tai būtų derinama su Vyriausybe.

„PKN Orlen” taip pat domina ir „Klaipėdos naftos” akcijos. Jie norėtų turėti bent dalį „Klaipėdos naftos” akcijų. Apie tai taip pat buvo kalbėta susitikime. Kaip sakė Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, svarstomi du variantai – galimybė Lenkijos koncernui parduoti nedaug „Klaipėdos naftos” akcijų, suteikiant teisę dalyvauti įmonės valdyme, arba parduoti didelį akcijų paketą. Dėl to artimiausiu metu bus sudaryta darbo grupė.