Mažeikiuose dvelkia Paryžiumi

Naftininkų gatvė Mažeikiuose šventes pasitinka pasipuošusi originaliais šviečiančiais dekoratyviniais elementais atkeliavusiais iš Prancūzijos. Kiekvienais metais Mažeikių kalėdinės eglės papuošimą remianti AB „Mažeikių nafta“ šiemet pirmą kartą papuošė ir miesto gatvę.

„Neatsitiktinai pasirinkome ne kokia nors kitą, o simbolinį pavadinimą turinčią Naftininkų gatvę. Mūsų žiniomis, gatvė tokiu pavadinimu šalyje yra tik viena, todėl norėjosi, kad ji per Kalėdas žibėtų ypatingai.“- sakė AB „Mažeikių nafta“ viešųjų ryšių direktorius Rosvaldas Gorbačiovas.

Gatvę pagyvino šviečiančios puošmenos, pavadintos „Krintančiu sniegu“ („Snowfall“). Šios šviečiančios dekoracijos serijiniu būdu pradėtos gaminti tik prieš metus. Analogiški šventiniai šviesos elementai išgarsėjo, pasitinkant 2008-uosius: tada šiomis „Snowfall“ dekoracijomis buvo išpuošti garsieji Eliziejaus laukai Paryžiuje (Avenue des Champs- Élysées). Dekoracijų gamintoja – Belgijos įmonė.

Pasak puošimo specialistų, šie metai – pirmieji, kai šios dekoracijos naudojamos Lietuvoje. Vienpusiais „Snowfall“ pasipuošė vienas prekybos centras Vilniuje. Dvipusiai šios dekoracijos elementai, kuriuose šviesos šaltinis matomas iš abiejų pusių 180 laipsnių kampu, Lietuvoje panaudotas tik Mažeikių Naftininkų gatvėje. Šiai gatvei specialiai sukurtos naujo dizaino, specialiai „Snowfall“ elementams pritaikytos dekoracijos, kurios nenaudojamos jokiame kitame Lietuvos ar užsienio mieste.

Šių dekoracijų išskirtinumas yra taupumas – vienu metu jos teikia puikų šviesos efektą ir yra itin ekonomiškos. Panašaus dydžio įprastinių lempučių technologiją naudojančios dekoracijos yra apie 200-400 vatų galingumo, o „Snowfall“ dekoracijos naudoja tik 3 vatus energijos.