Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokos ir pajamų deklaravimas

Nedirbantys darbingo amžiaus asmenys, kurie yra užsiregistravę gyvenamosios vietos darbo biržoje kaip norintys ir galintys dirbti tam tikrą darbą, PSD ĮMOKŲ NETURI MOKĖTI, jas už juos sumoka valstybė. Kitų valstybės lėšomis draudžiamųjų asmenų grupių sąrašas pateiktas adresu http://www.sam.lt/go.php/valstybes_draudziami. Jeigu šie asmenys nedirba ir nevykdo kitokios veiklos, jiems patiems PSD įmokų taip pat mokėti nereikia.


 • Jeigu elektroniniu būdu TEIKIATE GYVENTOJO METINĘ PAJAMŲ DEKLARACIJĄ Valstybinei mokesčių inspekcijai ir pastebite, kad suformuotose PAŽYMOSE apie gyventojų duomenis yra neatitikimų apie Jūsų draustumą valstybės lėšomis, pildydami deklaracijos, jos 35A LAUKELĮ, kuriame įrašomas mėnesių skaičius, kuriais gyventojas nebuvo apdraustas privalomuoju sveikatos draudimu, PILDYKITE PAGAL JŪSŲ TURIMUS DUOMENIS!

 

 

Atkreipiame dėmesį, kad už draudžiamųjų privalomuoju sveikatos draudimu registro tvarkymą atsakinga Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos ir teritorinės ligonių kasos (toliau – VLK). Jei dėl pastebėtų neatitikimų kreipsitės į VLK ir duomenys pus patikslinti, informacija bus atnaujinta ir šioje pažymoje.

 

•  Jeigu nedirbantis darbingo amžiaus asmuo
– nėra užsiregistravęs gyvenamosios vietos darbo biržoje arba
– yra išbrauktas iš darbo biržos sąrašų ir
– jo nėra valstybės lėšomis draudžiamųjų sąraše,
jis turi kas mėnesį mokėti 72 Lt dydžio PSD įmokas Valstybinei mokesčių inspekcijai (įmokos kodas – 1901)