Rinkoje pamažu pasirodo įrenginiai, "saugantys" nuo mobiliųjų telefonų skleidžiamos spinduliuotės

Mobiliųjų telefonų skleidžiamos bangos jau seniai kelia susirūpinimą visuomenės tarpe, pradedant tokiais klausimais, kaip poveikis spermatozoidams, baigiant telefonu panaudojimu kukurūzų spragėsiams gaminti. Rinka į tokias būtas ir nebūtas problemas reaguoja labai jautriai, o tai kai kurioms kompanijoms reiškia galimybę pradėti gaminti apsaugos priemones. Ir nebūtinai veikiančias.

Belgijoje įsikūręs sveikatos produktų gamintojas „Omega” pirkėjams yra daugiau žinomas kaip kompanija, tiekianti apsauginius kremus nuo saulės ir vaistus karpoms gydyti. Šiuo metu „Omega” imasi naujos veiklos srities ir pradeda apsauginių technologinių įrenginių, „apsaugančių nuo spinduliuotės”, gamybą. Jau išleistas pirmasis tokio tipo produktas – „E-wave” priedas mobiliajam telefonui. Kompanijos atstovai teigia, kad šis įtaisas (speciali elektroninė mikroschema) kompensuoja elektromagnetinius spindulius ir neutralizuoja jų sukeltus temperatūros pokyčius (įskaitant ir poveikį žmogaus kūnui). Kol kas tokius teiginius įrodantys bandymai atlikti tik pačioje kompanijoje.

Ar įrenginys tikrai veikia, spręsti lieka patiems pirkėjams. Masiškai jis bus pradėtas platinti jau 2009 metais, kainuos apie 50 dolerių.

 

Šaltinis: technologijos.lt