Pavojingi 2008 m. gaminiai (5 dalis)

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija nustatė begalę vaikiškų žaislų, kurie kelia pavojų mūsų mažiesiems.

 

YO-YO tipo žaislai – žybsintis žmogeliukas, žybsintis gyvūnėlis, kamuoliukas su „garbanotais spygliais“ ir kamuoliukas su „spygliukais”, pripažinti pavojingais šių metų rugpjūčio – rugsėjo mėn. Gamintojas nenurodytas. Valstybinė ne maisto produktų inspekcija pripažino juos pavojingais, nes jais vaikai gali pasismaugti.

 

 

 

Rugpjūčio 20 dieną net trys žaislas – barškučiai, pagaminti Kinijoje, „NEWSUN (HONG KONG) COMPANY“, pripažinti pavojingais dėl pavojaus užspringti ir susižaloti.

 

 

 

Brinkstantis žaislas – kriauklė „COLORED GROWING“ pavojingu pripažintas 2008 m. vasario 28 d. Pasak Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos, šis vandenyje išbrinkstantis žaislas kelia pavojų susižeisti ir uždusti. Pagamintas Kinijoje.

 

 

 

 

Žaislas – transporto priemonės „BABA MAMA“ (rinkinys, kuriame yra du žaislai – autobusas ir automobilis; rinkinys, kuriame yra du žaislai – garlaivis ir lėktuvas; rinkinys, kuriame yra du žaislai – automobilis ir garvežys). Žaislai pagaminti Kinijoje, pavojingais pripažinti šių metų kovo 28 dieną dėl cheminio pavojaus.

Tęsinys – kitą antradienį.