MAXIMA ragina po Kalėdų eglutes grąžinti gamtai

Tuos, kurie šiemet Kalėdoms pasipuoš gyvą eglutę vazonėlyje, prekybos tinklas MAXIMA ragina būti draugiškais gamtai ir prižiūrėti eglutę taip, kad pavasarį ją būtų galima pasodinti lauke. Prekybos centruose prie kiekvienos parduodamos gyvos eglutės bus prikabinta speciali instrukcija, paaiškinanti, kur namuose laikyti medelį, kaip tinkamai jį laistyti ir persodinti, kad jis sėkmingai prigytų.

„Kalėdų laikotarpiu žmonės mielai perka gyvas eglutes vazonėlyje, tačiau jas, kaip ir nukirstas eglutes, daugelis po švenčių tiesiog išmeta lauk”, – apgailestauja MAXIMA LT, UAB Įvaizdžio ir komunikacijos direktorė Lina Muižienė. Pasak jo, šiukšlyne nudžiūvusios eglutės atsiduria todėl, kad dažniausia žmonės nemoka jų tinkamai prižiūrėti, nežino kaip laistyti, kada persodinti.

Siekdamas spręsti šią problemą prekybos tinklas MAXIMA šiemet ėmėsi iniciatyvos – žmonėms siūloma ne tik džiaugtis žaliomis ir tikru mišku kvepiančiomis Kalėdomis, bet ir patariama, kaip nusipirktą eglutę toliau prižiūrėti. „Mes siekiame, kad nusipirktos eglutės žmonės po švenčių neišmestų, o ją išsaugotų ir grąžintų gamtai”, – sako L. Muižienė.

Anot jo, visuose MAXIMA XX ir MAXIMA XXX prekybos centruose kiekvienas, perkantis gyvą eglutę, kartu įsigys ir prie jos prikabintą medelio prižiūrėjimo ir persodinimo instrukciją, kuri buvo parengta konsultuojantis su vietiniais eglučių augintojais bei miškininkais. Taip pat iki pat šventinio laikotarpio pabaigos prekybos centruose prie vazonėliuose parduodamų eglučių stovės ir specialūs plakatai, raginantys pirkėjus būti atsakingais ir tausoti gamtą, ši informacija bus skelbiama ir per vietinį prekybos tinklo radiją.

Iš viso prekybos centras MAXIMA pirkėjams pasiūlys per 5 tūkstančius gyvų eglučių. Didžioji dalis jų užaugintos Lietuvoje, kitos – Lenkijoje. Priklausomai nuo žaliaskarės aukščio, gyvų eglučių kaina svyruos nuo 29,99 Lt iki 49,99 Lt.

Prekybos tinklui eglutes tiekiančios UAB „Vilniaus žaluma” darbuotoja, augalų priežiūros specialistė Rasa Vidzbelytė įsitikinusi, kad kiekviena prieš šventes vazonėlyje nusipirkta eglutė galėtų žaliuoti ir toliau, jei žmonės nors šiek tiek atsakingiau ją prižiūrėtų. „Netiesa, kad prekiaujama eglutėmis, kurių šaknys yra pažeistos ir jos pasmerktos žūti. Tokių vazonėlyje pradėtų auginti eglučių esu pasodinusi jau visą alėją. Visos jos sėkmingai prigijo. Eglučių pirkėjams kasmet sakau: jei norite, kad jūsų eglutė žaliuotų ir toliau, tuomet iki persodinimo laikykite ją vėsioje patalpoje ir nepamirškite palaistyti. Tai juk paprasta”, – sako R. Vidzbelytė.

Gyvų eglučių išsaugojimo akciją prekybos tinklas MAXIMA vykdo pirmą kartą. Tai dar vienas bendrovės žingsnis siekiant būti socialiai atsakinga verslo organizacija – ne tik rūpintis gamta, bet ir skatinti tai daryti aplinkinius.

Šaltinis: MAXIMA LT, UAB atstovė ryšiams su visuomene Renata Saulytė