"Kodėlčiukai" domėjosi duonele

Vieną lapkričio vakarą l/d „Berželis” 4 grupė (auklėtojos N. Miečienė ir S. Novogreckienė) sulaukė svečių. Vaikų tėveliai, kiti šeimų nariai, draugai ir darželio direktorė susirinko į šventę „Duonos riekėje – žiemkenčio kelias”.

 

„Ruošdamiesi šventei su vaikais, domėjomės, kaip atsiranda duonelė ant mūsų stalo, klausėme senos močiūtės pasakojimo, kaip reikia užmaišyti, iškildinti, išminkyti ir iškepti duoną ir vaišinomės šviežiai iškepta jos duonele“ – pasakojo auklėtoja Salomėja Novogreckienė. Močiutė vaikams ir jų tėveliams perdavė įvairių „paslapčių”, kaip iškepti skanią duoną, taip pat pasakojo, kad vaikai nebėgiodavo ir nešūkaudavo, kol duonelė kepa. „Supratome, kaip svarbu saugoti ir branginti duonelę, kad jos būtų kasdien ant mūsų stalo. Apsilankėme „Pirope”, pasivaišinome ten kepama duona ir pyragais, domėjomės, kur dar galima nusipirkti duonelės ir kaip ji patenka į parduotuvę“ – apie šventę kalbėjo auklėtoja Salomėja.

 

Šventės dalyvius su daina maloniai pasveikino darželio moterų ansamblis. Smagiai visus nuteikė Žmogaus pamokymai Vilkui, kokius reikia atlikti darbus, kol gali paragauti šviežios duonos. Šventėje skambėjo daug eilėraštukų, dainelių, vaikučiai kartu su tėveliais ir kitais svečiais šoko smagius liaudies ratelius, pokštavo, rinko ir išsipirkinėjo „fantus“ ir bandė įminti mįsles.

„Smagu, kad į šventę su nuotaika įsijungė visi svečiai. Dėkojame vaikučų mamytėms, kurios buvo paruošusios įvairių patiekalų su duona, papasakojo, kaip ruošė savo patiekalą, visus vaišino“ – svečiams dėkojo l/d „Berželis“ auklėtojos.