7 keliai veda į Sedą (FOTO)

Spalio 12 dieną, antradienį, Mažeikių rajono savivaldybės ir miesto žiniasklaidos atstovai aplankė jau ketvirtą, vieną iš 9 Mažeikių rajone esančių – Sedos seniūniją.

Sedos seniūnas Algirdas Grinkevičius atvykusius supažindino su jam talkinančiais darbuotojais, seniūnaičiais, trumpai papasakojo miestelio istoriją, pasidalino lūkesčiais, planais, pasidžiaugė jau nuveiktais darbais. Pasidžiaugė gražėjančia miestelio aplinka, sklandžiai vykstančiais ne tik 7-ių kelių vedančių į Sedą remontais, bet ir sparčiai asfaltuojamais žvyruotais keliais.

Kelionės metu buvo aplankyta Telšių regiono kelių Sedos meistrija, T. Domarko individuali sodyba, meistrija.

 

Mergelės ėmimo į dangų bažnyčios klebonas pasakojo bažnyčios istoriją, kuri siekia jau penkis šimtmečius, džiaugėsi, kad sudėtingais istoriniais laikais, pasaulinių karų metais, bažnyčia nebuvo nei susprogdinta, nei sudegusi.

 

Taip pat aplankyti Vytauto Didžiojo, A. Baranausko paminklai, Sedos magazinas, kuris pastatytas dar XIX a. II p. Sapiegų dvaro teritorijoje. Po karo pastatas buvo naudojamas kaip Rajkoopsąjungos sandėlis. Nuo 1974 m. čia buvo paminklų dirbtuvės. Dabar, pastatą atrestauravus planuojama jame įkurti muziejų, savotišką turistų traukos centrą.

 

V. Kimtys aprodė savo tėvų buvusioje sodybvietėje dygstančius įspūdingų dydžių akmens paminklus, kryžių, paties rankomis atrestauruotą Grūstės nepriklausomybės paminklą, kurį dar 1928 metais statė jo tėvas.

 

Aplankyta Šv. Jono Nepamuko bažnyčia, V. Rimkaus sodyba, M. Petkaus sodyba Dagiuose, S. Vainučio kaimo turizmo sodyba, G. Šmaižio sodyba, Renavo durpynas, Sedos sporto kompleksas, A. Jonušo sodyba supažindino su krašto gyventojais, jų darbais, gyvenimo būdais. 

 

{galerija}2010-10-14_seda{/galerija}

{parasas}