Prezidentas pasveikins LR Konstitucijos egzamino laureatus

Šiandien, lapkričio 20 d., 15 val., Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus susitiks su Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzamino laureatais.

Renginyje, skirtame pagerbti Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzamino (toliau – Konstitucijos egzamino) laureatus, kuris vyks Prezidentūroje, dalyvaus 2008 metų Konstitucijos egzamino nugalėtojai, taip pat laikinai einantis teisingumo ministro pareigas Petras Baguška.

Konstitucijos egzamino finalininkų darbus vertinusi komisija, kurią sudarė teisininkų, akademinės visuomenės ir žurnalistų atstovai, išrinko po tris laimėtojus tarp savivaldos politikų ir gyventojų. Tarp savivaldos politikų 2008 m. Konstitucijos egzamino laimėtojais pripažinti: Audronė Garšvaitė iš Biržų, Audrius Jurgelevičius iš Elektrėnų ir Vidmantas Pimpė iš Utenos; tarp gyventojų –  Rima Aukštuolytė iš Ukmergės, Nerijus Vaitkus iš Klaipėdos ir Roberta Grušytė iš Šakių.

Tarp savivaldos politikų laimėtojais pripažinti visi pedagogai – A. Garšvaitė yra Biržų „Aušros“ vidurinės mokyklos istorijos mokytoja, o A.Jurgelevičius dėsto šį dalyką Elektrėnų „Ąžuolyno“ pagrindinėje mokykloje, mokytojas yra ir V. Pimpė. Vieną iš geriausių esė parašęs N. Vaitkus šiuo metu atlieka bausmę Alytaus pataisos namuose. Kitos dvi laimėtojos gyventojų grupėje studentės: R.Aukštuolytė studijuoja Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute, o R.Grušytė yra šio universiteto Istorijos fakulteto pirmakursė.

Konstitucijos egzamino projekto iniciatorius ir koordinatorius yra Teisingumo ministerija.

Šiais metais LR Konstitucijos egzaminą  laikė trys mažeikiškiai. Spalio 25 dieną Konstitucijos egzamino finalo metu, kuriame dalyvavo egzamino pirmojo etapo laimėtojai, išrinkti geriausiai išmanantys LR Konstituciją.