Telefonų įkrovimo aparatai jau ir Lietuvoje

Jau keletą mėnesių Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje veikia nauja paslauga – mobiliųjų telefonų įkrovimo terminalai. 

Paslauga, simboliškai pavadinta „Ikrauk“, skirta laiką taupantiems žmonėms. Naujo Lietuvoje verslo idėja kilo trims kauniečiams, kurie svečiuodamiesi Didžiojoje Britanijoje pastebėjo, kad šioje šalyje pakrauti mobilųjį telefoną galima tiesiog gatvėje, be to, šia paslauga naudojasi daugelis gyventojų. Grįžę į Lietuvą verslo kolegos nusprendė, kad Jungtinėje Karalystėje matyta telefonų įkrovimo paslauga tiktų ir nuolat skubančių lietuvių būdui.

 

„Didžiojoje Britanijoje mobiliųjų telefonų įkrovimo terminalai yra labai populiarūs. Ten telefonų pakrovimo paslaugomis dažniausiai naudojasi skubantys ir dinamiški žmonės, kurie negali sau leisti neatsakyti į telefonų skambučius. Manome, kad Lietuvoje paslauga bus populiari, nes lietuviai imlūs naujovėms , o be to, nuolat skuba ir ne visada turi laiko pasikrauti savo telefonus“, – pasakojo vienas verslo idėjos autorių Robertas Buckus.

Naudotis naujuoju terminalu nėra sudėtinga – tereikia įmesti vieno lito monetą ir, sekant instrukcijas išspausdintas ant aparato, trumpam laikui palikti krauti savo telefoną.

„Terminale galima pakrauti apie 95 procentus Lietuvoje parduodamų telefonų, kadangi didžiąją dalį sudaro „Nokia“ telefonai, tokia paslauga turėtų būti patogi daugumai žmonių. Planuojame, kad ateityje galima bus pakrauti ne tik paprastus mobilius telefonus, bet ir pasaulyje populiarėjančius „Iphone“, – teigė R.Buckus.

Lietuvoje pastatyta apie 30 mobiliųjų telefonų terminalų, kurie veikia prekybos centruose, stotyse, oro uostuose ir sporto klubuose. Tačiau viešosiose erdvėse stovintys terminalai atlieka ne vien telefonų įkrovimo funkciją, juose įmontuoti vaizdo ekranai ir šviečiantys stendai  skirti media informacijai transliuoti. „Ikrauk“ paslaugos sumanytojai teigia, kad tai yra visiškai naujas būdas pritraukti prie įprastinės reklamos pripratusią  žmogaus akį. Ši naujovė labiau nei tradicinė reklama  atkreipia potencialių vartotojų