"Futboliukas" grįžta

Lietuvos futbolo federacijos projektas “Futboliukas” grįžta į mažasias Lietuvos mokyklų sales.

Tai masinio futbolo vystymo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ projektas, skirtas švietimo ir ugdymo įstaigoms.

„Futboliukas“ – tai visame pasaulyje sparčiai populiarėjanti futbolo atmaina – 3 prieš 3 uždarose patalpose.

Žaidimas 3 prieš 3 vaikams suteikia daug daugiau džiaugsmo nei įprasti komandiniai žaidimai, nes komandoje yra tik 3 žaidėjai. Tai reiškia, kad visi vaikai yra betarpiškai įtraukiami į žaidimą ir visi vaikai gauna progą žaisti su kamuoliu.

Dėl žaidimo paprastumo „Futboliukas“ tapo labai populiarus mergaičių tarpe.

Praėjusiame „Futboliuko” projekte nedalyvavo nė viena Mažeikių mokykla. Norinčius dalyvauti šiame projekte prašome užpildytą paraiškos anketą iki lapkričio 17 d. siųsti e.paštu: v.skridailaitė@futbolas.lt ir v.rastenis@futbolas.lt (paraiškas prašome siųsti abiem nurodytais adresais).

Kadangi tai yra dar labai jaunas projektas, jo vykdytojams yra daug laisvės improvizuoti. Pavyzdžiui pernai Kurganavos mokykloje „Fuboliukas“, dėl itin mažos sporto salės, buvo žaidžiamas 2 prieš 2, po kiekvieno įvarčio komandos keitėsi vartais. Tai suteikė dar daugiau azarto žaidėjams ir žiūrovams. Be to, skatino vaikus greitai orientuotis aikštėje, taip vystant jų koordinaciją. Tad šio žaidimo variacijos ir patrauklumas priklauso tik nuo mokytojo fantazijos.

Šiuo metu beveik trečdalis Lietuvos mokyklų neturi normalių sporto salių. Kadangi „Futboliukas“ nereikalauja standartinio futbolo inventoriaus, vykdant šį projektą, ugdymo ir globos įstaigos bus aprūpintos visomis priemonėmis, kurios reikalingos sėkmingam šio turnyro vykdymui.

Žaidimas „Futboliukas“ skirtas Lietuvos bendrojo lavinimo mokykloms ir vaikų globos namams (prioritetas bus teikiamas mažoms bendruomenėms, kuriose sąlygos sportuoti žiemą itin prastos, tačiau ir miestų įstaigos nenuleiskite rankų, ypač jei neturite standartinių matmenų sporto salės).

Pernai į projektą įsitraukė 22 Lietuvos ugdymo ir globos įstaigos. Šiemet į projektą vėl planuojama priimti 20 – 24 įstaigas.

Turnyras skirtas mokyklinio amžiaus vaikams – berniukams ir mergaitėms.

2008 m. lapkričio – 2009 m kovo mėn. Lapkričio 25-26 dienomis (data gali keistis) Kaune įsikūrusioje Nacionalinėje futbolo akademijoje vyks mokytojų seminaras, kurio metu bus pristatytas projektas ir patys mokytojai savo kailiu išbandys naująjį žaidimą (atvykimas jūsų, maitinimas ir nakvynė mūsų).

Šaltinis: futbolas.lt.