„Mažeikių“ futbolo komanda stiprina puolimo grandį

Lietuvos A lygos debiutantai – „Mažeikių“ ekipa stiprina puolimo grandį, prie komandos prisijungia mažeikiškis Gintas Podelis iš FBK „Kauno”. Iš Mažeikių kilęs futbolininkas per karjerą yra žaidęs : FK „Mažeikių”, FK Kauno „Jėgerių”, FK „Šilutės”, FK Klaipėdos „Atlanto” ir FK „Kauno” ekipose. 

Žaidėjas jau kurį laiką treniruojasi su komanda, bet pradėti žaisti A lygoje galės tik nuo liepos 1d., kada bus leista registruoti naujus žaidėjus.

Siūlome paskaityti fkmazeikiai.lt išspausdintą interviu su mažeikiškiu futbolininku Gintu Podeliu.

 

Savo karjerą pradėjote „Mažeikių” klube, ar džiaugiatės, kad grįžote čia?

Visada norisi sugrįžti namo. Mažeikiai pasiūlė neblogas sąlygas, galimybę žaisti A lygoje. Tad apsispręsti grįžti namo nebuvo labai sunku. Nors tikiuosi, kad tai dar nėra mano galutinė stotelė.


Kaip manai kokios „Mažeikių” perspektyvos šiais metais?

Svarbiausia įsitvirtinti A lygoje ir iš jos neiškristi. Ttikiuosi, kad finišuosime ne 10-oje, o bent jau 9-oje vietoje. Kitais metais tikimės pakilti šiek tiek aukščiau, gal net pakovoti dėl 6-tos, 5-tos vietos.

Kuriuos „Mažeikių” futbolininkus, pažįsti iš anksčiau?

Pažįstu visus, su dalimi kartu teko žaisti „Mažeikiuose”, su kitais teko susitikti priešingose barikadų pusėse.

Ar teko stebėti „Mažeikių” rungtynes A lygoje? Kokios teigiamos ir neigiamos komandos pusės?

Teko stebėti rungtynes su Gargždų „Banga”, bei Kauno „Atletu”. Pastebėjau, kad Mažeikiai dažniausiai prastokai sužaidžia pirmą kėlinį, o antrame atrodo jau kiek  geriau. Teigiamos komandos pusės – darnus kolektyvas, visi labai stengiasi. O negiamų, kol kas nepastebėjau.

Kaip manai, ar „Mažeikiai”  lankomumu pralenks A lygos senbuvius?

Manau, kada taip. Pernai buvau keliose „Mažeikių” rungtynėse namuose ir mane labai nudžiugino rungtynių lankomumas, kuris net per didelį lietų siekdavo 800 žmonių (red. virš žiūrovų nėra stogelio). Aišku lankomumą gali kiek pakoreguoti tas faktas, kad pernai įėjimas į rungtynes buvo nemokamas, o šiemet jau planuojama bilietus apmokestinti.

Kas tave sudomino/įkvėpė žaisti futbolą?

Futbolą žaisti sudomino brolis, kuris kiek anksčiau užsirašė į futbolo treniruotes. Deja, jis po to gavo traumą, o aš ir pasilikau prie futbolo.

 

ŠALTINIS: Fkmazeikiai.lt

{parasas}