Apsilankykime Mažeikių muziejuje

Šiuo metu Mažeikių muziejuje vyksta dvi parodos. Tik užlipę į antrą aukštą galite pasidžiaugti Mažeikių rajono mokytojų ir mokinių kūrybinių darbų paroda. Paroda prasidėjo šių metų spalio 3 d. ir tęsis iki lapkričio 18 d. Tai jubiliejinė paroda – jau 10 metų iš eilės rajono mokytojai ir mokiniai savo kūrybinius darbus skiria rugsėjo pirmajai arba mokytojų dienai.

Pasigrožėję mokytojų ir moksleivių kūrybingumu galite apžiūrėti edukacinę parodą – Sąjūdžiui – 20. Jos organizatorė Jūratė Miliauskytė pasakojo, kad ši paroda skirta susipažinti su Sąjūdžiu, padėti jaunimui suvokti kas tai ir kaip tada gyveno žmonės.

Lapkričio 18 d. Mažeikių muziejuje bus eksponuojami garsaus Latvijos skulptoriaus Karlio Zalės kūrinių – fotografijų paroda. 

 

 Mažeikių Sąjūdis, Lietuvos Sąjūdžio skyrius. 1988 m. rugsėjo 25-ąją „Naftos“ kultūros rūmų diskotekų salėje miesto visuomenei prisistatė būsimas Mažeikių Sąjūdis – jo iniciatyvinė grupė, kurios pagrindu vėliau buvo išrinkta pirmoji Mažeikių Sąjūdžio taryba: Olga Alibajeva, Aelita Letukaitė, Liuda Kalpokaitė, Virginijus Juodis, Gintaras Berenis, Raimondas Daukantas, Vytautas Tervydis, Juozas Liutkus, Henrikas Štaudė, Jonas Songaila, Karolis Galinis, Algirdas Žiurlys, pirmininkė Irena Šimanauskienė (dab. Ruginienė).

Sąjūdžio judėjimo pagrindinis siekis buvo nepriklausomos Lietuvos atkūrimas. 1988 m. spalio 2 d. Sąjūdžio Mažeikių iniciatyvinė grupė surengė miesto parke I-ąjį mitingą, lapkričio 13 d. virš Banko pastato iškilmingai iškėlė Trispalvę. 1989 m. balandžio mėn. Mažeikių LPS įteisintas juridiškai.