Egzaminas, norintiems įsigyti ginklą

Telšių rajono policijos komisariatas 2008 m. spalio 24 d. 10 val. viešosios policijos pastate (113 kab., Respublikos g. 55, Telšiai) organizuoja asmenų, pageidaujančių įsigyti ribotos civilinės apyvartos ginklus savigynai ir norinčių dirbti asmens bei turto saugotojais, saugos tarnybų ar saugos padalinių darbuotojais, egzaminavimą. Asmenys privalo nuo 08 val. iki 10 val. atvykti į komisariato viešosios policijos pastato 211 kab. dokumentų sutvarkymui.

Egzaminus gali laikyti asmenys, baigę kursus pagal Šaunamojo ginklo savigynai įsigijimo, laikymo, nešiojimosi ir naudojimo kursų programą, taip pat vieną kartą – eksternu ir baigę kursus pagal Apsaugos darbuotojo kursų programą.

Atvykęs asmuo privalo pateikti Lietuvos Respublikos pilietybę ar tapatybę patvirtinanti dokumentą (Lietuvos Respublikos piliečio pasas ar asmens tapatybės kortelė), banko kvitą, patvirtinantį, kad sumokėtas mokestis už egzamino laikymą ir kursų baigimo pažymėjimą. Komisariatas informuoja, kad asmenų, pageidaujančių įsigyti ribotos civilinės apyvartos ginklus savigynai ir dirbti asmens bei turto saugotojais, saugos tarnybų bei saugos padalinių darbuotojais laikinosios egzaminavimo taisyklės yra paskelbtos komisariato tinklapyje.