Už kelionę autobusu mokėsime brangiau

Dar pavasarį vežėjų asociacijai „Linava“ priklausančios bendrovės, tarp jų ir „Mažeikių autobusų parkas“, prašė, kad maksimalus tarifas paprasto tipo autobusams būtų padidintas 7 ct, o minkštiems – 9ct/km. Tokio tarifo prašantys vežėjai argumentavo didelėmis ir nuolat kylančiomis kuro kainomis, nekalbant apie atlyginimus ir kitas išlaidas. Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) atmetė tokį prašymą. Tačiau spalio 16 d., ketvirtadienį, VKEKK leido vežimo tarpmiestiniais autobusais tarifą padidinti 4 ct/km. Situaciją paprašeme pakomentuoti „Mažeikių autobusų parko” direktoriaus Juozo Kelmelio.

 

„Mažeikių autobusų parko” direktorius Juozas Kelmelis teigia, kad 4 ct/km yra maksimali riba, todėl iškarto tarpmiestinių bilietų kaina taip neišaugs. Jie žada dabar kainą padidinti 2 ct/km, taigi dabar už 100 kilometrų kelionę teks mokėti 2 litais brangiau, o po naujų metų gal ir visais 4 litais. Paklaustas kaip panaudos didesnes pajamas, autobusų parko direktorius tvirtai atsako – „Padengsime nuostolius, kurių turėjome, kai pavasarį kuro kainą smarkiai išaugo, o VKEKK nepriėmė mūsų prašymo pakelti bilietų kainos.“ Vietiniai maršrutai nebrangs, nes jų kainas nustato Mažeikių savivaldybės taryba. „Pensininkams ir studentams galios tos pačios nuolaidos kaip ir iki kainų pakilimo“- teigia Juozas Kelmelis.

Autobusų parko administracija praneša, kad Visų Šventųjų dieną (lapkričio 1 d.) vietinio susisiekimo (priemiesčio) autobusai važiuos šeštadienio grafiku. Taip pat žmonių patogumui papildomai iš Mažeikių autobusų stoties važiuos į Geidžių kapines (9:30; 11:00; 16:45) ir iš jų (10:00; 11:30; 17:15). Taip pat važiuos iš Mažeikių AS į Grūstės kapines (10:30) ir iš jų (13:00), bei iš Sedos į Grūstę (11:10) ir iš Sedos į Mažeikius (13:15).