Permainingas krepšinio sezonas

„Mažeikių“ krepšinio komanda permainingai pradėjo antrąjį sezoną antroje pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygoje – NKL.

 Praėjusį sezoną keturioliktą vietą užėmusiems mažeikiškiams per pirmąsias dvi savaites teko susigrumti su pirmojo dešimtuko komandomis.

Spauskite Skaityti daugiau…

Pirmosios dvejos rungtynės „Mažeikiams“ buvo sėkmingos: namuose nugalėtos Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (87:68), išvykoje po dramatiško ketvirtojo kėlinuko parklupdyta Vilniaus „KK Akademija“ (74:79).

Po sėkmingo starto mažeikiškiai kiek stabtelėjo ir iš eilės patyrė du pralaimėjimus: po atkaklios kovos namuose nusileido Prienų „Rūdupiui“ (64:70), o kitą dieną išvykoje – Pakruojo „Merestai“ (78:65).

Su dviem pergalėmis ir tiek pat pralaimėjimų „Mažeikiai“ turnyrinėje lentelėje kol kas užima aukštą šeštąją vietą. Pirmauja „Rūdupis“, „Meresta“ ir „Juventus LKSK“, laimėję visus keturis susitikimus.

Neabejotinu „Mažeikių“ komandos lyderiu po pirmųjų rungtynių tapo 23 metų Marijus Norkus. Jis pirmauja pagal visus pagrindinius statistinius rodiklius: įmeta po 14,5 taško, sugriebia po 9,5 kamuolio (4-as lygoje), atlieka po 2,5 rezultatyvių perdavimų, tačiau praranda po 4,3 kamuolių.

Jam taip pat sėkmingai talkina komandos naujokas Karolis Marcinkevičius, įmetantis po 13,5 taško. Iš Prienų kilęs praėjusių metų „NKL snaiperis“ pateisina savo vardą – jis yra daugiausiai tritaškių per rungtynes lygoje įmetantis krepšininkas (po 3,5), atakuojantis krepšį iš toli 43,8 proc. taiklumu.

Pagrindinės „Mažeikių“ komandinės bėdos – per rungtynes daromos klaidos (po 20,8), taip pat netikslūs dvitaškiai (50 proc., 14 v.) ir baudų metimai (64,6 proc., 10v.). Mažeikiškiams sunkiai sekasi puolime – jie yra tik keturiolikti pagal rezultatyvumą (73,7 taško), taip pat atlieka tik po 10,5 rezultatyvių perdavimų per rungtynes (17 v.).

Komandos vyriausiasis treneris Aloyzas Rudys sako, kad kol kas dar anksti įvardinti silpnąsias ir stipriąsias komandos puses. „Plika akimi matyti mūsų pagrindinės bėdos – tai gausios klaidos, taip pat netaiklūs metimai iš visų padėčių. Nors pagal statistiką esame trečioje vietoje pagal tritaškių taiklumą, tačiau tai lemia tik dviejų žaidėjų – K.Marcinkevičiaus ir M.Tamušausko – tikslūs metimai. Kiti komandos žaidėjai meta kur kas prasčiau.“ – teigia vyriausiasis treneris. Jo nuomone, kad išspręsti šias problemas, pirmiausia reiktų koreguoti puolimą. „Sezonas ilgas, reikia atkakliai dirbti ir taisyti savo klaidas, tobulinti silpnąsias puses. Aš įsitikinęs, kad dar bus visko, ir turnyro lyderės patirs ne vieną pralaimėjimą“ – optimistiškai nusiteikęs Aloyzas Rudys.

Šaltinis: „Būdas žemaičių”